1. Pančevo Film Festival, kojeg organizatori najavljuju kao festival autorskog dugometražnog i kratkometražnog filma, održat će se u srpskom Pančevu od 3. do 7. rujna ove godine. Jedan od selektora festivala i njegov umjetnički direktor je i Ognjen Glavonić, ljubiteljima dokumentarne umjetnosti poznat po filmovima “Živan Pujić Jimmy” (2009) i “Živan pravi pank festival” (2013).

Festival je podijeljen na dva natjecateljska, odnosno dva revijalna programa. Selekcija dugog metra nosi naziv Svjetionici, a među osam filmova mjesto je našao i hrvatski “Mitch – dnevnik jednog šizofreničara” (2014) Damira Čučića i Mišela Škorića. Kratkometražna konkurencija svoj je fokus stavila na mlade autore čija su djela osvajala nagrade na velikim festivalima poput Cannesa, Venecije ili Locarna.

Premijerni Pančevo Film Festival ukupno će brojati pedesetak dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova, a uz celuloidni program posjetitelji će moći prisustvovati i raznim tribinama, koncertima, predavanjima i izložbama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here