PočetnaVijestiZa manje od tjedan dana počinje Ljetna škola filma Šipan

Za manje od tjedan dana počinje Ljetna škola filma Šipan

-

Kao i svake godine, otok Šipan postaje top destinacijom za ljubitelje filmskih poslastica koje se mogu pogledati u jedinstvenom ambijentu kina na otvorenom – Ispod Starog Platnja, udaljenog tek desetak metara od mora.

Mnogobrojni redatelji, producenti i glumci iz Hrvatske, susjednih zemalja kao i iz čitavog svijeta su već kročili nogom na ovaj elafitski otok ne bi li sami doživili čar i draž ovog jedinstvenog ljetnjeg događaja. I ove godine su realizatori Miro Bronzić i Nils Neubert uspjeli u svojoj nakani domaćoj i stranoj publici ponuditi što bolji filmski i glazbeni program, a isto tako su uspjeli na Šipan privući najbolje voditelje medijskih radionica koji za vrijeme trajanja festivala podučavaju šipansku djecu i njihove prijatelje iz cijelog svijeta koji ljetuju na Šipanu.

Deset do sada uspješno održanih godina i druženja jamstvo su za još jednu uspješnu Ljetnu školu filma Šipan (4.8. – 14.8.), a po starom dobrom običaju sve će kulminirati 14.  kolovoza na svečanom zatvaranju i prezentaciji radova svih radionica. Za cijelokupan vizualni identitet  ove godine pobrinula se dubrovačka umjetnica Ivana Dražić Selmani, a po istom predlošku promo špicu izradili su ovogodišnji voditelji animirane radionice.

Uz spomenutu animiranu radionicu koju će voditi duo iz varaždinskog studija Vanima – Sandra Malenica i Hrvoje Selec, mlade filmaše očekuje i radionica fotografije pod vodstvom slovenskog fotografa Mirka Bijukliča.  Ovog ljeta, nakon nekoliko godina  na Šipanu će ponovno biti održana radionica dokumentarnog filma i to pod vodstvom slovensko-makedonskog para – Petre Seliškar i Brando Ferro uz tehničku pomoć Nikole Kapidžića.

U večernjim programima Šipan će za vrijeme festivala posjetiti talijanski redatelj Matteo Oleotto, slovenski producent Miha Černec te Petar Mišo Mihočević, a očekuje nas i izložba fotografija Borisa Bašića – člana fotografske družine  “Storm Chasers Dubrovnik”. U otvorenom kinu Ispod starog platnja gledatelje očekuju sljedeći filmovi:

  • “Mama Europa” – Petra Seliškar, 2012., SLO
  • “Visoka modna napetost” – Filip Šovagović , 2013., HR
  • “La grande belezza” / “The Great Beauty” – Paolo Sorrentino, 2013., ITA
  • “Zoran, moj nečak idiot” – Matteo Oleotto, 2013., ITA/SLO
  • “Kapetan Mikula mali” – Obrad Gluščević, 1974., YU/HR

Uz navedene naslove bit će upriličeno i predstavljanja DUFF-a – dubrovačkog međunarodnog filmskog festivala djece i mladih zemalja Mediterana. Isto tako, organziatori najavljuju koncert Buca & Srđana te večer bajki i narodnih priča uz Jasnu Held.

U suradnji Škole filma Šipan i Turističke agencije Vamos za osnovnoškolce iz Njemačke održava se radionica igranog filma pod vodstvom Kristijana Protulipca i Mateje Banić iz Kinokluba Karlovac, a i njihov će se radovi također moći vidjeti u okviru Ljetne škole filma Šipan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije