Početna Vijesti Zadarski uvod u 5. SPFF, najavljen i popratni program Paklenice

Zadarski uvod u 5. SPFF, najavljen i popratni program Paklenice

-

Starigrad Paklenica Film Festival će u subotu, 26. srpnja, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra, upriličiti projekciju pobjedničkog filma 3. SPFF-a, “U2: From the Sky Down” (2011), američkog oskarovca Davisa Guggenheima.

Spomenuti film govori o 25. obljetnici snimanja legendarnog albuma skupine U2, “Achtung Baby”, u Hansa studijima u Berlinu. Prilika je to za zagrijavanje za nadolazeći peti po redu SPFF koji je ove godine, po riječima organizatora, najbogatiji do sada i programski, ali i po broju zvučnih imena iz svijeta filma i glazbe koji će pohoditi Starigrad Paklenicu. Projekcija filma “From the Sky Down” održat će se u Zadru 26. srpnja, u Providurovoj Palači s početkom u 21:30 sati.

U popratnom programu SPFF-a publika će zajedno s filmskim i glazbenim profesionalcima moći vidjeti pet masterclass izdanja s iznimno zanimljivim temama. Svoje sudjelovanje potvrdio je i Saša Lošić, frontmen Plavog orkestra, ali i autor brojne filmske i TV glazbe. Lošić će održati predavanje upravo na temu Film i glazba, a osim njega u seriji masterclassova sudjelovat će i predsjednik žirija 5. SPFF-a, oskarovac Roger Ross Williams, s temom Snimanje s osobama s invaliditetom (Filming with disabled persons).

Američki redatelj Ryan White će govoriti o Beatleasima (How the Beatles Rock The USA), redatelj Goran Gajić sudjelovat će s temom Kako je propao Rokenrol – 25 godina poslije, a Erin Nordstrom, producentica filma “Don’t Follow Me (I’m Lost)” (2012), će govoriti o suradnji na ovom filmu s poznatim redateljem D. A. Pennebakerom.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poznat žiri 21. Mediteran Film Festivala

Poznat je i žiri 21. Mediteran Film Festivala, koji će se od 19. do 22. kolovoza održati u Širokom Brijegu.

Jelena Androić: “Mač opće neizvjesnosti još uvijek visi nad našim glavama”

Izvršna direktorica Liburnia Film Festivala za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje festivala, koje nastaje u nikad težim općim uvjetima.

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.