Starigrad Paklenica Film Festival će u subotu, 26. srpnja, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra, upriličiti projekciju pobjedničkog filma 3. SPFF-a, “U2: From the Sky Down” (2011), američkog oskarovca Davisa Guggenheima.

Spomenuti film govori o 25. obljetnici snimanja legendarnog albuma skupine U2, “Achtung Baby”, u Hansa studijima u Berlinu. Prilika je to za zagrijavanje za nadolazeći peti po redu SPFF koji je ove godine, po riječima organizatora, najbogatiji do sada i programski, ali i po broju zvučnih imena iz svijeta filma i glazbe koji će pohoditi Starigrad Paklenicu. Projekcija filma “From the Sky Down” održat će se u Zadru 26. srpnja, u Providurovoj Palači s početkom u 21:30 sati.

U popratnom programu SPFF-a publika će zajedno s filmskim i glazbenim profesionalcima moći vidjeti pet masterclass izdanja s iznimno zanimljivim temama. Svoje sudjelovanje potvrdio je i Saša Lošić, frontmen Plavog orkestra, ali i autor brojne filmske i TV glazbe. Lošić će održati predavanje upravo na temu Film i glazba, a osim njega u seriji masterclassova sudjelovat će i predsjednik žirija 5. SPFF-a, oskarovac Roger Ross Williams, s temom Snimanje s osobama s invaliditetom (Filming with disabled persons).

Američki redatelj Ryan White će govoriti o Beatleasima (How the Beatles Rock The USA), redatelj Goran Gajić sudjelovat će s temom Kako je propao Rokenrol – 25 godina poslije, a Erin Nordstrom, producentica filma “Don’t Follow Me (I’m Lost)” (2012), će govoriti o suradnji na ovom filmu s poznatim redateljem D. A. Pennebakerom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here