PočetnaVijestiDogovorena suradnja IDFA-e, Sarajevo FF-a i Balkanskog dokumentarnog centra

Dogovorena suradnja IDFA-e, Sarajevo FF-a i Balkanskog dokumentarnog centra

-

Nizozemski festivalski teškaš IDFA na svojim je stranicama objavila suradnju sa Sarajevo Film Festivalom te Balkanskim dokumentarnim centrom (Balkan Documentary Center) koji je pokrenut prije četiri godine.

BDC je namijenjen treningu, promociji i networkingu dokumentarista s ovih područja, a njegov program Docu Rough Cut Boutique svake godine odabranim filmašima pomaže u stručnom dorađivanju i usmjeravanju filmova koji se nalaze u gruboj fazi konačne montaže.

Zajedničku suradnju na ovogodišnjem sarajevskom festivalu utanačile su industrijske selekcije obje filmske manifestacije, Cine Link i Docu RCB s jedne te Docs for Sale i IDFA Forum s druge strane.

Najbolji projekt iz butika – kojem će se uručiti posebna nagrada pod imenom IDFA Award – IDFA će nagraditi odlaskom na svoj festival i tamošnju industrijsku sekciju, od čega će slavodobitnici u budućnosti moći izvući samo dodatne kvalitetne benefite.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.