PočetnaVijesti"Paviljon 6" Gorana Devića na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

“Paviljon 6” Gorana Devića na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

-

Ovogodišnji, 29. Sarajevo Film Festival na rasporedu je od 11. do 18. kolovoza, a u njegovom sklopu tradicionalno će biti održan i program Docu Rough Cut Boutique, namijenjen dokumentarnim filmovima s područja Jugoistične Europe koji se nalaze u postprodukcijskoj fazi, točnije u naprednoj fazi montaže (grubi šnit).

Ukupno je ove godine odabrano pet ovakvih projekata, a među njima je i “Paviljon 6”, najnoviji dokumentarni film Gorana Devića. Radi se o opservacijskom dokumentarcu koji prati događaje oko punkta za cijepljenje protiv koronavirusa u paviljonu 6 zagrebačkog Velesajma za vrijeme vrhunca pandemije. Film prikazuje najvažnije organizacijske karike ovog organiziranog događaja (zaštitari, liječnici, medicinske sestre, epidemiolozi itd.), ali i ljude koji su se došli cijepiti. Devićev dokumentarac pokušava odgovoriti na pitanje postojimo li još uvijek kao društvo ili smo se pretvorili u skupinu dezorijentiranih pojedinaca.

Za scenarij i režiju “Paviljona 6” odgovoran je Goran Dević, producent je Hrvoje Osvadić (Petnaesta umjetnost), a direktor fotografije Damian Nenadić.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Sinoć otvoreno 16. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sinoć je prvim dvjema projekcijama u Kinu Kinoteka otvoreno 16. Gledalište, godišnji festival Kinokluba Zagreb.

“Radovi u tijeku” Joséa Luisa Guerína u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice dana će biti organizirana projekcija filma "Radovi u tijeku" (2001) Joséa Luisa Guerína.

“Zalagaonica” – Daleko je Las Vegas

"Zalagaonica" (2022) poljskog redatelja Łukasza Kowalskog prati događaje i interakcije unutar jedne od najvećih europskih zalagaonica.

12. Škola dokumentarnog filma: Dometi minimalističkog

Najnovija, Restartova 12. Škola dokumentarnog filma okončana je svečanom premijerom filmova polaznika, 11. svibnja u Dokukinu KIC.

“Posljednji” – Sizifov osmijeh

"Posljednji" Aleksandra F. Stasenka u deset minuta trajanja bez korištenja govora prikazuje posljednje pjeskare u mjestu Privlaka pored Nina.

“Still: A Michael J. Fox Movie” – U filmskom pokretu

Oskarovac Davis Guggenheim na tržište je izbacio svoj novi dokumentarac, "Still: A Michael J. Fox Movie" (2023).

16. Gledalište Kinokluba Zagreb u Kinoteci

Od 31 svibnja do 2. lipnja u zagrebačkom Kinu Kinoteka održat će se 16. Gledalište Kinokluba Zagreb.

“Zalagaonica” Łukasza Kowalskog u hrvatskim kinima

U hrvatska kina stiže dokumentarni film "Zalagaonica" (2022) poljskog redatejla Łukasza Kowalskog.

“12:08 Istočno od Bukurešta” u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice danas će biti prikazan dokumentarni film "12:08 Istočno od Bukurešta" (2008) Corneliua Porumboiua.

16. Beldocs: Filmske topologije

Osobitost netom završenog, 16. Beldocsa (Beograd, 10. - 17.5.), možda je upravo inzistiranje na zasebnom srpskom natjecateljskom programu.