PočetnaVijesti"Paviljon 6" Gorana Devića na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

“Paviljon 6” Gorana Devića na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

|

Ovogodišnji, 29. Sarajevo Film Festival na rasporedu je od 11. do 18. kolovoza, a u njegovom sklopu tradicionalno će biti održan i program Docu Rough Cut Boutique (industrijski dio CineLink), namijenjen dokumentarnim filmovima s područja Jugoistične Europe koji se nalaze u postprodukcijskoj fazi, točnije u naprednoj fazi montaže (grubi šnit).

Ukupno je ove godine odabrano pet ovakvih projekata, a među njima je i “Paviljon 6”, najnoviji dokumentarni film Gorana Devića. Radi se o opservacijskom dokumentarcu koji prati događaje oko punkta za cijepljenje protiv koronavirusa u paviljonu 6 zagrebačkog Velesajma, za vrijeme vrhunca pandemije. Film prikazuje najvažnije organizacijske karike ovog organiziranog događaja (zaštitari, liječnici, medicinske sestre, epidemiolozi itd.), ali i ljude koji su se došli cijepiti. Devićev dokumentarac pokušava odgovoriti na pitanje postojimo li još uvijek kao društvo ili smo se pretvorili u skupinu dezorijentiranih pojedinaca.

Za scenarij i režiju “Paviljona 6” odgovoran je Goran Dević, producent je Hrvoje Osvadić (Petnaesta umjetnost), a direktor fotografije Damian Nenadić.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.