PočetnaVijestiNa CNN-u uskoro premijera filma o Georgeu Bushu starijem

Na CNN-u uskoro premijera filma o Georgeu Bushu starijem

-

CNN Films, dokumentarna podružnica kablovskog news giganta CNN-a, otkupila je prava na prikazivanje dvosatnog biografskog profila 41. američkog predsjednika Georgea Busha starijeg.

Dokumentarni film “41ON41” iz prve ruke pokriva Bushovih osam godina u Bijeloj kuću, ali i osobna iskustva koja su izgradila njegov mandat na čelu najmoćnije zemlje na svijetu. Producentsku ulogu potpisuju Mary Kate Cary, u prošlosti zadužena za pisanje Bushovih govora te Rick Kaplan, bivši novinar CNN-a i ABC Newsa.

Za režiju su bile zadužene Nancy Stern Winters i Lisa Lax, koje pamtimo po više nego korektnom feel good dokumentarcu “Unmatched” (2010., “30 for 30” serijal) o kultnom teniskom rivalstvu na relaciji Chris EvertMartina Navratilova.

“41ON41”, čija brojka 41 označava i broj ukupnih sugovornika u filmu (Bill Clinton, Barrack Obama, Tom Brokaw…) svoju će premijeru na CNN Filmsu doživjeti 15. lipnja u 21 sat.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.