Početna Vijesti "Moj zanat" od sutra i u Rijeci

“Moj zanat” od sutra i u Rijeci

-

Riječka premijera filma “Moj zanat” (2014) održat će se u ponedjeljak, 5. svibnja u 20 sati u Art-kinu Croatia. Gosti svečane premijere će biti redatelj Mladen Matičević, montažerka Suzana Bašković i producentica Vera Robić-Škarica iz Hrvatskog filmskog saveza.

Dokumentarni film “Moj zanat” beogradskog redatelja Mladena Matičevića donosi priču o legendarnom Arsenu Dediću, čiji je umjetnički portret, kao jednog od najznačajnijih domaćih glazbenih autora, snimljen u crno-bijeloj tehnici te je ujedno i prva filmska posveta ovom nenadmašnom kantautoru. Film prati njegov životni put od djetinjstva u rodnom Šibeniku do danas, bazirajući se prvenstveno na govoru samog Dedića.

Biografski dokumentarac o Arsenu Dediću moći će se pogledati i u repriznim terminima do 13. svibnja 2014. godine.

Dokumentarni.net, iz recenzije dokumentarca “Moj zanat”, 17. ožujka 2014.:


“Kako ćete, kvragu, pojednostaviti život Arsena Dedića? Oksimoron u punom značenju riječi, zar ne? Ponekad jednostavno dopustite nedodirljivima da ostanu nedodirljivi. Nedostižnima da ostanu nedostižni. Velikima da ostanu veliki. Većima od života da ostanu veći od života.

Mala je to ukupna cijena da ti i takvi – rijetki i još rjeđi, oni najbolji među nama – ostanu disati susjedni zrak, da ih rodijački svojatamo, natežemo i zahvaljujemo nevidljivim silama za čast zajedničkom hodanju ovim bezveznim meridijanima.”

 Raspored repriza:
  • 6.05. u 19 sati
  • 7.05. u 21 sat
  • 8.05. u 19 sati
  • 9.05. u 21:30 sati
  • 10.05. u 21:30 sati
  • 13.05. u 21:30 sati


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.