PočetnaVijesti"Češki san" otvara premijerni DokuMA Film Festival

“Češki san” otvara premijerni DokuMA Film Festival

-

DokuMa Film Festival je međunarodni festival dokumentarnog filma koji će svoje premijerno izdanje imati od 29. svibnja do 1. lipnja 2014. u Makarskoj.

Festival organizira udruga građana Dokuma iz Makarske u suradnji s Gradom Makarska, Hotelima Makarska i Veleposlanstvom Republike Češke u Zagrebu te pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, uz glavno medijsko pokroviteljstvo vašeg i našeg portala Dokumentarni.net.

Uz glavnu konkurenciju međunarodnih kratkometražnih dokumentaraca, koji će se natjecati za nagradu Mali Garmaz, DokuMa Film Festival će sadržavati i nekoliko popratnih programa.

Gledatelji će moći uživati u retrospektivi zemlje partnera Republike Češke (selektor Aleš Suk), hrvatskoj retrospektivi, MaTeeneji (filmovima za školarce), regionalnim studentskim filmovima, animiranim dokumentarcima, dugim hit filmovima te retrospektivi nedavno preminule češke autorice Vere Chytilove.

Projekcije će se održavati na pozornici Ljetnog kina, u maloj dvorani Sportskog centra Makarska, đardinu stare srednje škole te u seocu Makar, dok će se ceremonija otvaranja zbiti 29. svibnja na Kačićevom trgu u Makarskoj uz projekciju filma “Češki san” / “Český sen” (2004) redatelja Víta Klusáka i Filipa Remunde.

Osim bogatog filmskog programa, koji će sadržavati nekoliko hrvatskih premijera kao i višestruko nagrađivanih naslova, posjetitelji će moći pohoditi predavanja filmskih profesionalaca te profesora s regionalnih akademija u hotelu Meteor kao i pogledati izložbu Kinokluba Biokovo u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije