Početna Vijesti Posljednji ovosezonski "Hall of Fame" donosi dokumentarac "Giacomovo ljeto"

Posljednji ovosezonski “Hall of Fame” donosi dokumentarac “Giacomovo ljeto”

-

U suradnji s Francuskim Institutom posljednje izdanje programa Hall of Fame donosiGiacomovo ljeto” / “L’estate di Giacomo” (2011), film Alessandra Comodina koji je osvojio nagradu Zlatni leopard za autore današnjice u Locarnu 2011. godine.

Devetnaestogodišnji Giacomo, koji je gluh od rođenja, i šesnaestogodišnja djevojka Stefania, njegova prijateljica iz djetinjstva, dolaze do rijeke na piknik. Kao u začaranoj bajci, izgube se u šumi i nađu se na prekrasnom mjestu, sami i slobodni, toga poslijepodneva koje kao da traje čitavo ljeto. 

Kao gošće za posljednje ovogodišnje izdanje Hall of Famea iz Restarta najavljuju dvije izvrsne dokumentaristice – Hrvoslavu Brkušić i Evu Kraljević.

Hrvoslava je magistrirala montažu na ADU u Zagrebu, a umjetnički se izražava kroz različite medije – film i video, zvučne instalacije i live nastupe.

Eva, snimateljica i fotografkinja, radila je na velikom broju nagrađivanih dokumentaraca, a trenutno završava svoj redateljski debi “Mia, ja i kromosom viška” (montažerka maloprije spomenuta Eva Kraljević) koji je osvojio nagradu HBO Adria na Docu Rough Cut Boutiqueu, programu Sarajevo Film Festivala namijenjenom razvoju dokumentarnih projekata.

Posljednji ovosezonski Hall of Fame možete pogledati sutra Dokukinu u 21 sat, a ulaz je, kao i uvijek – besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.