Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Giacomovo ljeto"

U suradnji s Francuskim Institutom posljednje izdanje programa Hall of Fame donosiGiacomovo ljeto” / “L’estate di Giacomo” (2011), film Alessandra Comodina koji je osvojio nagradu Zlatni leopard za autore današnjice u Locarnu 2011. godine.

Devetnaestogodišnji Giacomo, koji je gluh od rođenja, i šesnaestogodišnja djevojka Stefania, njegova prijateljica iz djetinjstva, dolaze do rijeke na piknik. Kao u začaranoj bajci, izgube se u šumi i nađu se na prekrasnom mjestu, sami i slobodni, toga poslijepodneva koje kao da traje čitavo ljeto. 

Kao gošće za posljednje ovogodišnje izdanje Hall of Famea iz Restarta najavljuju dvije izvrsne dokumentaristice – Hrvoslavu Brkušić i Evu Kraljević.

Hrvoslava je magistrirala montažu na ADU u Zagrebu, a umjetnički se izražava kroz različite medije – film i video, zvučne instalacije i live nastupe.

Eva, snimateljica i fotografkinja, radila je na velikom broju nagrađivanih dokumentaraca, a trenutno završava svoj redateljski debi “Mia, ja i kromosom viška” (montažerka maloprije spomenuta Eva Kraljević) koji je osvojio nagradu HBO Adria na Docu Rough Cut Boutiqueu, programu Sarajevo Film Festivala namijenjenom razvoju dokumentarnih projekata.

Posljednji ovosezonski Hall of Fame možete pogledati sutra Dokukinu u 21 sat, a ulaz je, kao i uvijek – besplatan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here