PočetnaVijestiSutra počinje Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

Sutra počinje Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

-

Kao što smo u nekim prijašnjim tekstovima najavljivali, sutra u Beogradu počinje 61. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji se od 2. do 6. travnja održava u tamošnjem Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra te kinu Fontana.

Cjelokupnu manifestaciju otvara srednjemetražni dokumentarac Poljakinje Anete Kopacz “Joanna” (2013) – potresna životna priča o ženi koja koristi svaki trenutak života, iako joj je do svršetka istoga, zbog teške i smrtonosne bolesti, preostalo samo tri mjeseca.

Festivalske projekcije podijeljene su na nekoliko programskih cjelina, pa će osim službenog natjecateljskog programa srpski gledatelji u programu Komšiluk moći vidjeti najbolje regionalne filmove, a u Dijaspori ostvarenja mladih srpskih redatelja iz inozemstva.

Tu su još i Smijeh – Univerzalna čežnja (europske kratkometražne komedije), Vrelo! (angažirani dokumentarci) te Zabranjeni glasovi: Top 10 selektora (odabrani srednjemetražni i dugometražni dokumentarni filmovi).

Uz domaće redatelje, na festivalu će biti prisutno i desetak gostiju iz inozemstva, dok će u žiriju sjediti redatelj Nikola Majdak, glumica Hana Selimović, švicarska redateljica Barbara Miller, filmski kritičar, selektor i programski direktor mnogih ukrajinskih festivala Andrej Alferov te predstavnik Kopenhaškog filmskog festivala Cecil Bjork.

Prije svečanog otvorenja u Domu omladine, posjetiteljima se od 17 sati nudi i uvid u nagrađivana ostvarenja s Rimskog festivala nezavisnih filmova.

Sve ostale informacije potražite na službenoj festivalskoj stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije