PočetnaVijestiOd ovog petka kreće redovni filmski program na Hvaru

Od ovog petka kreće redovni filmski program na Hvaru

-

Kino Mediteran, projekt revitalizacije kinoprikazivaštva u Dalmaciji u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split, od petka 21. ožujka pokreće redovni filmski program u gradu Hvaru. Prve projekcije su za Oscara nominirani naslovi “Alabama Monroe” i animirani “Ernest i Celestina”.

Filmske projekcije održavat će se dva puta mjesečno u prostoru Arsenala tijekom cijele godine, s time da će u srpnju i kolovozu program preseliti na otvorenu lokaciju i održavati se dva puta tjedno. Projekt suorganizira i podupire Grad Hvar.

Belgijski “Alabama Monroe (The Broken Circle Breakdown” (2012) Thomasa van Groeningena, ove godine nominiran za Oscara u kategoriji naboljeg filma na stranom jeziku, na programu je u petak 21. ožujka u 20 sati. Francuski “Ernest i Celestina” (2012., Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner) prikazuje se u subotu 22. ožujka u 18 sati i, napomenimo, sinkroniziran je na hrvatski jezik.

Nominaciju za Oscara 2014. zaslužio je u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Kino Mediteran putujući je projekt Festivala mediteranskog filma Split kojim se nastoji oživjeti kinoprogram dalmatinskih gradova i otoka. Nastao je u ljeto 2012. kao produžetak festivala, a od jeseni prošle godine ekipa FMFS-a pokrenula je drugu fazu projekta u kojoj bi mjesta u kojima filmskih projekcija već dugo ili čak nikad nije bilo dobila svoj redovni cjelogodišnji repertoar.

Prije Hvara to je bilo Lastovo o čemu možete više pročitati na ovoj poveznici, a u planu su i drugi gradovi o čemu će više informacija biti dostupno u nadolazećim mjesecima.

Uz FMFS suorganizator Kina Mediteran je Marcella Film d.o.o, a u realizaciji i financiranju projekta sudjeluju svi gradovi domaćini te Hrvatska Turistička Zajednica, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Jadrolinija.

Više informacija o Kinu Mediteran i rasporedima projekcija potražite na službenim stranicama, a mi se za kraj nadamo kako će mjesto na programu pronaći i pokoji dokumentarni naslov značajnijeg autorskog izričaja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije