PočetnaVijestiRiječka filmašica nominirana za prestižnu škotsku nagradu

Riječka filmašica nominirana za prestižnu škotsku nagradu

-

Mlada riječka filmašica Sanja Marjanović nominirana je za nagradu Britanske filmske i televizijske akademije (BAFTA) (škotski ogranak iste nagrade) u kategoriji najbolje montaže za film “BFF” (2014), čija će se dodjela održati u Glasgowu 25. ožujka.

Riječanka je nominaciju zaslužila za montažu dokumentarnog filma “BFF” koji potpisuje i kao redateljica i scenaristica. Film govori o prijateljstvu prateći živote četiriju djevojaka iz Rijeke tijekom deset godina. Riječ je o njezinom završnom radu na diplomskom studiju filmske režije na edinburškom sveučilištu Edinburgh College of Art.

Film je nastao u produkciji Edinburgh College of Arts, Screen Academy Scotland i riječke udruge Filmaktiv. Producent je Marin Lukanović, a izvršna producentica Emma Davie. Direktori fotografije bili su Marjanović i Lukanović, snimateljica zvuka Ana Jurčić, skladatelj Richy Carey, a dizajner zvuka Matthew Kravitz.

Korišten je arhivski materijal koji su snimali Morana Komljenović, Marin Lukanović i same protagonistice filma: Andrea Ćučić, Dora Karmelić, Suzana Sadiku i Vedrana Pavković.

British Academy Scotland New Talents Awards dodjeljuju se u 12 kategorija s po tri nominacije u svakoj, a ustanovljene su 1996. kao godišnje nagrade najboljim mladim kreativcima audiovizualne industrije u Škotskoj. Uz njih, škotski ogranak BAFTA-e od 1989. godine dodjeljuje i nagrade za škotsku filmsku produkciju. Više informacija o ovim nagradama potražite na službenim stranicama institucije BAFTA Scotland.

“BFF” će svoju pretpremijeru imati 5. travnja u riječkom Art-kinu Croatia, u sklopu proslave desete obljetnice osnutka Filmaktiva. Više informacija o filmu možete pronaći na službenoj stranici i na Facebooku.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.