PočetnaVijesti"Gangster te voli" obara kino-rekorde

“Gangster te voli” obara kino-rekorde

-

“Gangster te voli” (2013), dokumentarna komedija Nebojše Slijepčevića, krenula je krajem prošlog tjedna u kino distribuciju u 15 gradova diljem Hrvatske. U prvom vikendu prikazivanja film je pogledao 1951 gledatelj, što je najbolje otvaranje jednog dokumentarnog filma u Hrvatskoj u posljednjem desetljeću i jedan od boljih rezultata hrvatskog filma u posljednjih godinu dana.

Od ukupnog broja gledatelja, gotovo polovina njih film je pogledala u Splitu, a zapaženije rezultate ostvario je u Sinju i Vodicama, što znači da je “Gangster” najviše pozornosti dosad privukao na domaćem terenu.

Kino distribucija filma uskoro počinje i u Vinkovcima, Gospiću, Sisku, Rijeci, Dubrovniku, Daruvaru, Poreču, Čakovcu, Rovinju, Labinu, Pazinu, Pakracu, Koprivnici i Korčuli.

U sklopu svoje mini-turneje, Nediljko Babić i ekipa filma gostovat će na premijernim projekcijama u Rijeci (13. 2), Poreču (14.2.), Rovinju (15.02), Sisku (18.02) i Samoboru (28.02).

“Gangster te voli” je film o ljubavnim odnosima u Dalmatinskoj zagori u kojoj protagonist, raspjevani provodadžija široka osmijeha i blistava brka iz Imotskog, Nediljko Babić – Gangster traži muža za lijepu Bugarku Maju. Premda se čini da u Imotskom neženja ima na svakom koraku, ozbiljnog ženika danas je, izgleda, teže pronaći no iglu u plastu sijena…

Popis svih kina u kojima se film može pogledati dostupan je ovdje.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.