PočetnaVijestiHAVC raspisao natječaj za razvijanje scenarija i razvoj TV projekata

HAVC raspisao natječaj za razvijanje scenarija i razvoj TV projekata

-

Hrvatski audiovizualni centar danas je raspisao Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2014. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela.

Cilj ovog javnog poziva je potaknuti razvoj izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela, osobito dramskih i dokumentarnih te onih namijenjenih djeci i mladima.

Pod pojedinačnim i serijskim televizijskim djelima podrazumijevaju se:

– televizijska dramska djela čije trajanje nije kraće od 50 minuta kada se radi o pojedinačnom djelu ili nije kraće od 50 minuta po nastavku kad se radi o serijskom djelu i koja su namijenjena prvenstveno televizijskom prikazivanju,

– kreativni televizijski formati namijenjeni djeci i mladima čije ukupno trajanje nije kraće od 25 minuta bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu i koji su namijenjeni prvenstveno televizijskom prikazivanju,

– dokumentarna televizijska serijska djela čije trajanje po nastavku nije kraće od 25 minuta,

– animirana televizijska djela čije ukupno trajanje nije kraće od 24 minute, bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu.

Za svaku od navedenih vrsta televizijskih djela zainteresirani mogu podnijeti prijavu u dvije podkategorije: razvoj scenarija i razvoj projekata.

Rok za prijavu je 7. ožujka 2014. godine. Cjelovit tekst Javnog poziva te detaljne smjernice za prijavu u obje podkategorije kao i za korištenje sustava online prijava možete pronaći na ovoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije