PočetnaVijestiOtvorene prijave za 7. AJB DOC

Otvorene prijave za 7. AJB DOC

|

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) objavljuje poziv autorima i produkcijskim kućama za sudjelovanje na sedmom izdanju festivala, koje se održava od 13. do 17. rujna 2024. u Sarajevu.

Prijave za 7. AJB DOC šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Krajnji rok za prijave je 27. svibanj 2024. godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje podrijetla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na službenoj stranici festivala.

Službena selekcija 7. AJB DOC-a bit će objavljena početkom rujna, a više od dvadeset filmova bit će prikazano u okviru natjecateljskog i tri nenatjecateljska programa: “Last Minute Cinema”, “AJB Prikazuje” i “SmartDoc”.

Na ceremoniji zatvaranja festivala bit će dodijeljene tri nagrade: Glavna nagrada međunarodnog stručnog žirija za najbolji dokumentarni film, Nagrada programskog žirija te Nagrada publike. Svi filmovi dobivaju priliku za akviziciju i mogućnost prikazivanja u programu Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.