PočetnaNajaveUskoro kreće drugo izdanje Cherry Pop Festivala

Uskoro kreće drugo izdanje Cherry Pop Festivala

|

Cherry Pop Festival u kontekstu umjetnosti uz popratne edukativne i diskurzivne sadržaje promiče otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Drugo izdanje festivala istražuje odnos između seksualnosti i rada, bilo da se radi o svijetu seksualnih radnica/ka ili umjetničkom istraživanju tjelesnog i senzualnog, a održat će se od 16. do 18. studenog 2023. godine na lokacijama Dokukina KIC i Pogona u Zagrebu.

Filmski dio Cherry Pop Festivala sastoji se od dva međunarodna natjecateljska programa koja ove godine čine 33 kratka filma (Glavni program i Studentski program) koji se bave seksualnošću, te popratni filmski program “Cherry Pick” koji selektivno predstavlja nagrađivane filmske radove koji istražuju temu seksualnog rada.

Drugi dio festivala je “Cherry Pop Pan-Erotikum” – jedinstveni interdisciplinarni program koji seksualnosti pristupa iz obrazovne i umjetničke perspektive te pruža platformu za otvoreni dijalog i istraživanje ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Ovogodišnje izdanje “Cherry Pop Pan-Erotikuma” donosi okrugli stol na temu “Regulacija seksualnog rada” u Hrvatskoj, koji će okupiti sudionike iz različitih područja kako bi razgovarali o uvjetima i razlozima deregulacije seksualnog rada u Hrvatskoj, temi koja u domaćoj javnoj sferi ne zauzima previše mjesta. Rasprava je usmjerena na istraživanje mogućih implikacija, izazova i prednosti reguliranja industrije seksualnog rada u zemlji.

Izložba, plesni performans i radionica

Videoinstalacija “Gdje seks prestaje, a posao počinje?” i prateći plesni performans prodiru u fascinantnu međuigru između seksualnosti i rada. Ova tema ne obuhvaća samo seksualni rad, već i umjetničko nastojanje da se u vlastitom radu istraži svijet strasti i emocija. Kada se točno spolni odnos pretvara u radni odnos? Može li se seksualna intimnost unutar braka smatrati oblikom seksualnog rada? Zašto toliko žarko stigmatiziramo ljude koji se bore za svoje temeljno pravo – pravo na izbor zanimanja?

“Radionica intimnosti: mašta, želja, granice” je interaktivni i inkluzivni program koji istražuje višestruke aspekte intimnosti u sigurnom okruženju punom poštovanja. Cilj radionice je otvaranje polaznika ka novim iskustvima i rad na seksualnom zdravlju.

Ulaz na sve programe je besplatan, osim na “Erotski filmski kviz” Marija Kovača.

Detaljan opis i raspored programa bit će uskoro dostupan na službenim stranicama festivala i društvenim mrežama (Facebook & Instagram).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.