PočetnaNajaveUskoro kreće drugo izdanje Cherry Pop Festivala

Uskoro kreće drugo izdanje Cherry Pop Festivala

-

Cherry Pop Festival u kontekstu umjetnosti uz popratne edukativne i diskurzivne sadržaje promiče otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Drugo izdanje festivala istražuje odnos između seksualnosti i rada, bilo da se radi o svijetu seksualnih radnica/ka ili umjetničkom istraživanju tjelesnog i senzualnog, a održat će se od 16. do 18. studenog 2023. godine na lokacijama Dokukina KIC i Pogona u Zagrebu.

Filmski dio Cherry Pop Festivala sastoji se od dva međunarodna natjecateljska programa koja ove godine čine 33 kratka filma (Glavni program i Studentski program) koji se bave seksualnošću, te popratni filmski program “Cherry Pick” koji selektivno predstavlja nagrađivane filmske radove koji istražuju temu seksualnog rada.

Drugi dio festivala je “Cherry Pop Pan-Erotikum” – jedinstveni interdisciplinarni program koji seksualnosti pristupa iz obrazovne i umjetničke perspektive te pruža platformu za otvoreni dijalog i istraživanje ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Ovogodišnje izdanje “Cherry Pop Pan-Erotikuma” donosi okrugli stol na temu “Regulacija seksualnog rada” u Hrvatskoj, koji će okupiti sudionike iz različitih područja kako bi razgovarali o uvjetima i razlozima deregulacije seksualnog rada u Hrvatskoj, temi koja u domaćoj javnoj sferi ne zauzima previše mjesta. Rasprava je usmjerena na istraživanje mogućih implikacija, izazova i prednosti reguliranja industrije seksualnog rada u zemlji.

Izložba, plesni performans i radionica

Videoinstalacija “Gdje seks prestaje, a posao počinje?” i prateći plesni performans prodiru u fascinantnu međuigru između seksualnosti i rada. Ova tema ne obuhvaća samo seksualni rad, već i umjetničko nastojanje da se u vlastitom radu istraži svijet strasti i emocija. Kada se točno spolni odnos pretvara u radni odnos? Može li se seksualna intimnost unutar braka smatrati oblikom seksualnog rada? Zašto toliko žarko stigmatiziramo ljude koji se bore za svoje temeljno pravo – pravo na izbor zanimanja?

“Radionica intimnosti: mašta, želja, granice” je interaktivni i inkluzivni program koji istražuje višestruke aspekte intimnosti u sigurnom okruženju punom poštovanja. Cilj radionice je otvaranje polaznika ka novim iskustvima i rad na seksualnom zdravlju.

Ulaz na sve programe je besplatan, osim na “Erotski filmski kviz” Marija Kovača.

Detaljan opis i raspored programa bit će uskoro dostupan na službenim stranicama festivala i društvenim mrežama (Facebook & Instagram).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

AI i virtualni svjetovi u Dokukinu KIC

U zagrebačko Dokukino KIC dolazi novi ciklus dokumentaraca "AI i virtualni svjetovi", koji istražuje snage, slabosti i ograničenja umjetne inteligencije.

Večeras u Sinju dokumentarac o ratnoj fotografkinji Lee Miller

Večeras na platno sinjske Palacine dolazi dokumentarac "Uhvatiti Lee Miller" / "Capturing Lee Miller" (2020) redateljice Terese Griffiths.

Tri nagrade za hrvatske dokumentarce na 20. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma o ljudskim pravima Verzió

Tri nagrade osvojili su hrvatski dokumentarci na 20. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma o ljudskim pravima Verzió.

55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva: Prva nagrada dokumentarcu “Korijen” Dore Fodor

U Zagrebu se od 24. do 26. studenog održavala 55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.

“Nakon svadbe” Mateja Kľúčika najbolji dokumentarni film 10. STIFF-a

"Nakon svadbe" (2022) slovačkog redatelja Mateja Kľúčika proglašen je najboljim dokumentarnim filmom 10. STIFF-a.

Klasici svjetske dokumentaristike, 3. sezona

“Darwinova noćna mora” – Predatorske ribe i oružje u kolijevci čovječanstva

Posljednji esej treće sezone "Klasika" rezerviran je za dokumentarni film "Darwinova noćna mora" (2004) Huberta Saupera.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

“Crumb” – Umjetnost kao jedini izbor

Dokumentarac "Crumb" (1994) Terryja Zwigoffa o strip-umjetniku Robertu Crumbu, spada među najistaknutije primjerke doku-biografskog žanra.

“Shermanov marš” – Generali i ljubavnici

Treću sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo s dokumentarcem "Shermanov marš" / "Sherman's March" (1985) Rossa McElweeja.

Dokultura, 3. sezona

Snaga je u detalju

Posljednji esej treće sezone "Dokulture" donosi tekst o hrvatskim filmskim vaninstitucionalnim programima.

Fiksiranje na margini

Shvatimo li film kao neizostavni dio kulture i umjetničkog stvaralaštva, obrazovni je sustav prva točka stjecanja šireg filmskog znanja.

Steći filmsku kulturu – od apstrakcije prema konzumerizmu

Prvi esej treće sezone "Dokulture" bavi se (ne)dostupnošću filmova široj publici, naročito iz kuta dokumentarnog roda.