PočetnaVijestiOtvorene prijave za AJB DOC-ovu radionicu "Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom"

Otvorene prijave za AJB DOC-ovu radionicu “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”

|

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u suradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe, organizira radionicu “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”, na koju se mogu prijaviti studenti filmskih i akademija scenskih umjetnosti, producenti, novinari i kreativci. Radionica će biti održana u Sarajevu, za vrijeme trajanja 6. AJB DOC-a (9. – 11.9.).

Prijave su otvorene za sve zainteresirane, do 11.8. ove godine, a šalju se preko online formulara na web-stranici AJB DOC Film Festivala.

Voditelj radionice je Faris Bajrić, koji ima više od dvadeset godina iskustva rada na televiziji kao ENG-snimatelj. Posljednjih osam godina obavlja funkciju VJ-a (videonovinara) i jedan je od pokretača AJB videoplatforme, koja kreira videosadržaj za društvene mreže. Nakon završenih MOJO (Mobile Journalism) tečajeva u Berlinu i Sarajevu, počinje aktivno koristiti mobilni telefon za proizvodnju videosadržaja.

Organizatori AJB DOC Film Festivala prepoznali su svjetski trend korištenja pametnih telefona za snimanje dokumentarnih i igranih filmova te već nekoliko godina organiziraju radionicu za učesnike iz regije na ovu temu. Od projekata koji su kao ideja učesnika po završetku radionice nagrađeni i realizirani u saradnji s organizatorima, nastala je i nova selekcija “SmartDoc”, u okviru koje se na AJB DOC-u prikazuju najbolja ostvarenja polaznika.

Nakon završetka radionice svi odabrani učesnici imat će rok od trideset dana za razradu vlastite ideje za snimanje dokumentarnog filma pametnim telefonom. Po isteku roka voditelj radionice i predstavnici organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju te dodijeliti nagradu od 1500 eura, sponzorsku nagradu Samsunga, odnosno mentorsku podršku u procesu snimanja.

Nagrađeni projekti dobit će i mogućnost prikazivanja dokumentarnog filma na sljedećem AJB DOC Film Festivalu u okviru selekcije “SmartDoc”, namijenjene isključivo mladim autorima koji se koriste novim tehnologijama.

Podsjećamo, 6. AJB DOC Film Festival bit će održan u Sarajevu od 8. do 12. rujna 2023. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

17. Subversive Film Festival: “Zemlja za nas” – Bez motike nema kruha

"Zemlja za nas", cjelovečernji prvenac Karle Crnčević, otpočinje razmjerno tajanstveno, sugerirajući ulazak u kakav svijet misterija...

“Crna kutija: Dnevnici” Shiori Ito najbolji dokumentarni film 17. Subversive Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada "Wild Dreamer Dragan Rubeša", u subotu je završeno sedamnaesto izdanje Subversive Film Festivala.

17. Subversive Film Festival: “Soundtrack za državni udar” – (De)džezifikacija Konga

"Soundtrack za državni udar" (2024) je impresivan film koji se može uvrstiti među najviša dostignuća svetske dokumentaristike tekuće dekade.

Zlatna palma za film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” Nebojše Slijepčevića!

Igrani film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratkometražni film 77. Cannesa!

17. Subversive Film Festival: “Moj ukradeni planet” – Nakon revolucije

"Moj ukradeni planet" sjetan je film, natopljen s mnogo gorčine, jer je autorica u svojoj domovini Iranu provela više od četrdeset godina.

17. Subversive Film Festival: “Stanari” – Tri sprovoda i dva štrajka glađu

"Stanari" / "The Flats" (2024) Alessandre Celesije, usmjereni su na posljedice Nevolja (The Troubles / Na Trioblóidi), kako ih zovu u Irskoj.

Renata Poljak: “Imamo dokumentarna svjedočenja o ženama strašne snage”

Renata Poljak je na 20. ZagrebDoxu, u sklopu Regionalne konkurencije, predstavila svoj najnoviji film, "Šume šume" (2024).

Tri dana dokumentaraca na 18. Vox Feminae Festivalu

Tri dana filmskog programa 18. Vox Feminae Festivala donosi raznoliku selekciju filmova koji se bave temama rodne ravnopravnosti, seksualnosti i ženskog nasljeđa.

Niz hrvatskih dokumentaraca i projekata na 17. Beldocsu

Na ovogodišnjem, 17. Beldocsu (22. - 29. svibnja), bit će prikazan cijeli niz hrvatskih dokumentarnih filmova.

17. Subversive Film Festival: “Favoriten” – Gospođa Idiskut i njeno odeljenje

"Favoriten" (2024) austrijske autorke Ruth Beckermann, prati jedno odeljenje najveće osnovne škole u bečkoj četvrti Favoriten.