PočetnaNajaveI ove godine zanimljiv program OFF DORF-a u Vinkovcima

I ove godine zanimljiv program OFF DORF-a u Vinkovcima

-

Od 16. do 19. kolovoza ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova u Vinkovcima će moći uživati u projekcijama recentne filmske produkcije (Festival DORF), a već po običaju predviđen je i zanimljiv popratni program – OFF DORF.

Organizator – Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca – u ovom dijelu programa najavljuje promociju stripova, kviz i koncert. Tako će bit predstavljeno nekoliko stripova o glazbi; u društvu izdavača Tina Ćurina i Krešimira Blaževića okupljeni će moći saznati detalje o strip-biografijama i albumima. Već tradicionalno, popkulturni kviz vodit će Mario Kovač, dok su mladi vinkovački DJ-i Ganja i Chempo pripremili povratak u osamdesete, uz zvukove italo-disco hitova. Kao posebnu glazbenu poslasticu, na kraju glazbeno-dokumentarnog druženja u Vinkovcima, organizator najavljuje nastup sisačkih surf rockera LHD-a (Lapidarij Gradskog muzeja Vinkovci), na tragu Bambi Molestersa.

Također će biti organizirana i projekcija filma “Birtija” (Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, 1929.) Joze Ivakića, dragulja hrvatske filmske baštine, koji će se u Vinkovcima premijerno prikazati u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom. U spomenutom ostvarenju redatelj je obradio problem alkoholizma na slavonskom selu, u naturalističkoj drami snimljenoj na izvornim lokacijama.

O najboljem ovogodišnjem filmu regionalne konkurencije Festivala dokumentarnog rock filma, odlučivat će Magda Mas (glazbenica, autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, predsjednica žirija), Dubravko Mataković (autor stripova, slikar, dizajner i glazbenik) te Domagoj Ivanković (kazališni i TV glumac).

Nagradu za životno djelo DORF ove godine posmrtno dodjeljuje kazališnom redatelju i glumcu Saši Anočiću, dok će Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu primiti kazališni redatelj, performer, DJ i glumac Mario Kovač.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu zadužena je mlada vinkovačka kiparica, slikarica i fotografkinja Mirjana Pjevac. Autorica vizualnog rješenja je Diana Mataković, mlada dizajnerica i ilustratorica iz Vinkovaca.

Svi ostali detalji nalaze se na službenoj festivalskoj stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.