PočetnaNajaveSveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

-

Pod okriljem cjelogodišnjeg obilježavanja pedesete obljetnice osnutka Sveučilišta u Rijeci, od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ, organiziran u okviru projekta “Podrška i provedba planova za rodnu ravnopravnost u akademskoj zajednici i istraživanjima SPEAR”, koji temu rodne ravnopravnosti i jednakosti promiče kroz film i dijalog u zajednici.

Filmske večeri u Art-kinu u suradnji sa riječkim sveučilištem donose filmove u kojima se rodna tematika preklapa s radom, zdravljem i starenjem kao čestim diskriminacijskim osnovama, a za selekciju filmskog programa zaslužni su rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, pisac Ante Tomić te pisac i filmski kritičar Jurica Pavičić, uz prikazivanje kratkometražnih studentskih filmova Međunarodnog studentskog filmskog festivala – STIFF po izboru umjetničke direktorice festivala Maše Drndić.

Svečano otvorenje programa održava se u Art-kinu u utorak, 21. ožujka u 19 sati, okruglim stolom pod nazivom “O ženama i filmovima” u kojem sudjeluju selektori i selektorica filmskog programa, uz moderatoricu razgovora, ravnateljicu Art-kina Slobodanku Mišković.

Opširnije informacije možete dobiti na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Sinoć otvoreno 16. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sinoć je prvim dvjema projekcijama u Kinu Kinoteka otvoreno 16. Gledalište, godišnji festival Kinokluba Zagreb.

“Radovi u tijeku” Joséa Luisa Guerína u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice dana će biti organizirana projekcija filma "Radovi u tijeku" (2001) Joséa Luisa Guerína.

“Zalagaonica” – Daleko je Las Vegas

"Zalagaonica" (2022) poljskog redatelja Łukasza Kowalskog prati događaje i interakcije unutar jedne od najvećih europskih zalagaonica.

12. Škola dokumentarnog filma: Dometi minimalističkog

Najnovija, Restartova 12. Škola dokumentarnog filma okončana je svečanom premijerom filmova polaznika, 11. svibnja u Dokukinu KIC.

“Posljednji” – Sizifov osmijeh

"Posljednji" Aleksandra F. Stasenka u deset minuta trajanja bez korištenja govora prikazuje posljednje pjeskare u mjestu Privlaka pored Nina.

“Still: A Michael J. Fox Movie” – U filmskom pokretu

Oskarovac Davis Guggenheim na tržište je izbacio svoj novi dokumentarac, "Still: A Michael J. Fox Movie" (2023).

16. Gledalište Kinokluba Zagreb u Kinoteci

Od 31 svibnja do 2. lipnja u zagrebačkom Kinu Kinoteka održat će se 16. Gledalište Kinokluba Zagreb.

“Zalagaonica” Łukasza Kowalskog u hrvatskim kinima

U hrvatska kina stiže dokumentarni film "Zalagaonica" (2022) poljskog redatejla Łukasza Kowalskog.

“12:08 Istočno od Bukurešta” u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice danas će biti prikazan dokumentarni film "12:08 Istočno od Bukurešta" (2008) Corneliua Porumboiua.

16. Beldocs: Filmske topologije

Osobitost netom završenog, 16. Beldocsa (Beograd, 10. - 17.5.), možda je upravo inzistiranje na zasebnom srpskom natjecateljskom programu.