PočetnaVijestiOtvorene prijave za 6. AJB DOC

Otvorene prijave za 6. AJB DOC

|

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) objavio je poziv autorima i produkcijskim kućama za sudjelovanje na šestom izdanju ovog festivala, koji se održava od 8. do 12. rujna 2023. godine u Sarajevu.

AJB DOC organizira televizijska kuća Al Jazeera Balkans, u suradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe. Festival ima za cilj afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima te ljudskim pričama i sudbinama koje nose univerzalne poruke.

Prijave za 6. AJB DOC šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Rok za prijave je 26. svibanj 2023. godine.

Prijave su otvorene za produkcijske kuće i autore bez ograničenja zemlje podrijetla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na službenoj festivalskoj stranici.

Službena selekcija 6. AJB DOC-a bit će predstavljena početkom rujna 2023. godine. U okviru festivalskih selekcija – natjecateljskoj, odnosno nenatjecateljskim “Last Minute Cinema”, “AJB Prikazuje” i “SmartDoc” – bit će prikazano više od dvadeset dokumentarnih filmova.

Nagrade na AJB DOC-u dodjeljuju se u tri kategorije: Nagrada međunarodnog stručnog žirija za najbolji film natjecateljskog programa, Nagrada programskog žirija te Nagrada publike. Svi dokumentarni filmovi ulaze u razmatranje za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.