PočetnaNajave"A Marriage" Kateřine Hager i Asada Faruqija na programu Al Jazeere Balkans

“A Marriage” Kateřine Hager i Asada Faruqija na programu Al Jazeere Balkans

-

Na programu Al Jazeere Balkans danas (utorak, 7.2. u 17.05, repriza u 23.05 sati) i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film “A Marriage” (“Brak”, 2021.) Kateřine Hager i Asada Faruqija.

Zdenka iz Češke, koja je u invalidskim kolicima, i Tabish iz Pakistana upoznali su se online, igrajući FarmVille na Facebooku. No, umjesto uroda virtualnog paradajiza, raslo je pravo prijateljstvo, koje je uskoro procvjetalo u romansu, a potom u brak. Pet godina nakon sklapanja braka, češke vlasti i dalje odbijaju Tabishov zahtjev za vizu za ulazak u Češku Republiku, uvjereni da štite Zdenku od lažnog braka s proračunatim mladim Pakistancem, a Češku od ekonomskog migranta. Nakon dugogodišnje veze putem interneta i niza pokušaja da vlastima dokažu svoju pravu ljubav, dogodilo se nešto što Tabishu i Zdenki ulijeva novu nadu da bi se njihov san o zajedničkom životu uskoro mogao obistiniti.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Koliko rata

Ukrajinska redateljica Alisa Kovalenko održala je svoj masterclass u okviru programa ZagrebDox Pro devetnaestog izdanja zagrebačkog festivala.

19. ZagrebDox: “Dezerteri” – Etika bijega

Damir Markovina se u filmu "Dezerteri" (ADU, 2022.) zaokuplja Mostarem, gradom kojeg u formativnim godinama napušta pod okriljem rata.

19. ZagrebDox: “Istočna fronta” – Na Istoku ništa novo

Dokumentarac "Istočna fronta" Vitalija Manskog možemo promatrati kao još jedan kritički žalac usmjeren protiv autokratskog ruskog režima.

19. ZagrebDox: “Sam sada” – Mama (ne) ide u raj?

Harkness u svom debiju "Sam sada" obilato i vješto koristi bogatu arhivu, sastavljenu od starih Super-8 klipova te raznih obiteljskih fotki.

19. ZagrebDox: “Apolonia, Apolonia” – Borba žene u svijetu umjetnosti

Glavni forte filma "Apolonia, Apolonia" sadržan je ponajviše u njegovoj slojevitosti, progovarajući i o današnjoj ekonomskoj stvarnosti milenijalaca boema.

19. ZagrebDox: “Lina” – Između roditelja

"Lina" (ADU, 2023.) Jasmine Beširević ne sudi, samo prikazuje. Ako i mrvicu hinjeno, ipak uvjerljivo i vejrodostojno.

19. ZagrebDox: “Istražitelj” – Prisjećanja djelatnika Haškog suda

U filmu "Istražitelj" Viktora Portela pratimo haškog istražitelja Vladimíra Dzuru, koji se bavio slučajevima Slavka Dokmanovića i Željka Ražnatovića Arkana.

19. ZagrebDox: “Dosje Labudović: Nesvrstani” i “Dosje Labudović: Filmske gerile” – Od ne-teme do teme

Diptihom "Dosje Labudović" Mila Turajlić je arhivske materijale iz Filmskih novosti učinila "temom". Barem nakratko i barem u određenim krugovima.

19. ZagrebDox: “Prizori s mojim ocem” – Prazni prizori

Statičnost kadrova dokumentarca "Prizori s mojim ocem" Biserke Šuran reflektira krutu kulisu, čije barijere probija niz općih mjesta.

19. ZagrebDox: “Horror Vacui” – Ka tetralogiji?

"Horror Vacui" (Hrvatski filmski savez, 2023.) je novi dokumentarni film snimatelja i redatelja Borisa Poljaka.