PočetnaNajave"Ljubavna odiseja" Tatjane Božić u Rijeci

“Ljubavna odiseja” Tatjane Božić u Rijeci

-

U Rijeci traje program “Filo playlista dokumentarista”, usmjeren ka promociji hrvatskog dokumentarnog filma i hrvatskih filmskih autora. Isti organiziraju Filmaktiv i Savez udruga “Molekula”, a omogućuje publici ponovno gledanje domaćih dokumentaraca na velikom platnu, s obzirom na relativno malu dostupnost na filmskim festivalima i ograničenom broju ostalih projekcija.

Ukupno je predviđeno osam projekcija u sklopu spomenutog programa, a već su održane dvije, i to dokumentarnih ostvarenja Ivana Ramljaka (“Dom boraca” i “Kino otok”) te Ivone Juke (“Što sa sobom preko dana”) – sve na istoj adresi (dvorana Filodrammatice, Korzo 28/1).

Treća je na rasporedu večeras (petak, 25.11.) s početkom u 19 sati, kada će se prikazati višestruko nagrađivani dokumentarac “Ljubavna odiseja” (Witfilm / Factum / Zelovic Productions; 2014.) Tatjane Božić. U njemu, pak, autorica posjećuje svojih pet biviših ljubavi u Moskvi, Hamburgu, Londonu i Zagrebu, kako bi pronašla odgovor zašto joj svaka veza propadne.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Vlad Petri: “Ovo nije samo film o politici, već i o ljudima, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti”

Rumunjski redatelj Vlad Petri na skorašnjem će ZagrebDoxu predstaviti svoj novi film, "Između revolucija" (2023).

Hrvatski projekti i filmovi na East Doc Platformu i Oberhausenu

Hrvatska dokumentaristika bit će zastupljena na dva važna filmska programa/manifestacije: East Doc Platformu te 69. Oberhausenu.

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.