PočetnaNajave"Ljubavna odiseja" Tatjane Božić u Rijeci

“Ljubavna odiseja” Tatjane Božić u Rijeci

|

U Rijeci traje program “Filo playlista dokumentarista”, usmjeren ka promociji hrvatskog dokumentarnog filma i hrvatskih filmskih autora. Isti organiziraju Filmaktiv i Savez udruga “Molekula”, a omogućuje publici ponovno gledanje domaćih dokumentaraca na velikom platnu, s obzirom na relativno malu dostupnost na filmskim festivalima i ograničenom broju ostalih projekcija.

Ukupno je predviđeno osam projekcija u sklopu spomenutog programa, a već su održane dvije, i to dokumentarnih ostvarenja Ivana Ramljaka (“Dom boraca” i “Kino otok”) te Ivone Juke (“Što sa sobom preko dana”) – sve na istoj adresi (dvorana Filodrammatice, Korzo 28/1).

Treća je na rasporedu večeras (petak, 25.11.) s početkom u 19 sati, kada će se prikazati višestruko nagrađivani dokumentarac “Ljubavna odiseja” (Witfilm / Factum / Zelovic Productions; 2014.) Tatjane Božić. U njemu, pak, autorica posjećuje svojih pet biviših ljubavi u Moskvi, Hamburgu, Londonu i Zagrebu, kako bi pronašla odgovor zašto joj svaka veza propadne.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Što je nama kino danas? Nacrt za istraživanje djelovanja Art-kina Croatia u Rijeci

Čak i površno poznavanje riječke kulturno-filmske scene prepoznaje Art-kino Croatia kao središnje mjesto kojem ostale inicijative graviraju.

Mia Maros Živković: “‘Oda’ je pjesma, hvalospjev ženama”

Naša najnovija sugovornica je Mia Maros Živković, redateljica dokumentarca "Oda" (2024), koji je na Gledalištu osvojio Posebno priznanje.

Julien Temple u riječkom Art-kinu

U sklopu programa "Cinehill hoće ići na more", u Art-kino stiže višestruko nagrađivani britanski autor Julien Temple.

Rani padovi Stanleya Kubricka

Četvrti tekst esejističkog serijala "Mineur/majeur" donosi pogled na manje poznate dokumentarce Stanleya Kubricka.

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.