PočetnaVijesti"Babajanji" Ante Zlatka Stolice Nagrada za najbolji kratkometražni dokumentarac 13. MakeDoxa

“Babajanji” Ante Zlatka Stolice Nagrada za najbolji kratkometražni dokumentarac 13. MakeDoxa

-

U Skopju se od 18. do 25. kolovoza održavao 13. Međunarodni festival kreativnog dokumentarnog filma MakeDox. Na istom je, pak, Nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarac (Sliced Onion – Short Dox) osvojio hrvatski film “Babajanja” (Restart, 2022.) Ante Zlatka Stolice.

“Nagrada Sliced Onion za sekciju Short Dox ide filmu koji nas je impresionirao svojim zadivljujućim vizualima i originalnim načinom miješanja duhova iz djetinjstva sa surovom stvarnošću. Unosom fiktivnih elemenata u dokumentarnu pripovijest, dječju perspektivu polako zamjenjuje istraga odrasle osobe koja pokušava pronaći ženu koja mu je progonila snove, a koju su sumještani zbog njezine različitosti pretvorili u čudovište”, stoji u obrazloženju MakeDoxovog žirija u sastavu: Marion Czarny, Angeliki Vergou i Suzanne Nodale.

Uz Stolicu, na filmu su radili Katarina Zlatec kao direktorica fotografije, Iva Ivan kao montažerka, Hrvoje Nikšić kao oblikovatelj zvuka, dok su producenti bili Tibor Keser i Vanja Jambrović iz Restarta.

Na festivalu je prikazan još jedan hrvatski dokumentarac – “Bosanski Brodvej” (Restart, 2021.) Jasmine Beširević, a na razvojnoj radionici sudjelovao je hrvatsko-njemački pojekt redatelja Manuela Inackera, “Zemlja koju (u)dišemo”, producenta Olivera Sertića.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije