PočetnaVijestiOtvorene prijave za "LFF Rough Cut" radionicu Liburnia Film Festivala

Otvorene prijave za “LFF Rough Cut” radionicu Liburnia Film Festivala

-

“LFF Rough Cut” radionica Liburnia Film Festivala namijenjena je dokumentarnim projektima u rough cut fazi. Njen je cilj redatelji(ca)ma i montažerima/kama koji se nalaze u ovoj osjetljivoj fazi svojih projekata omogućiti stručnu podršku, predstaviti različita rješenja i koncepte, otvoriti nove perspektive, inspirirati ih i pružiti profesionalni feedback na njihove filmove. Edukacija je zamišljena kao kombinacija grupnog i individualnog rada s voditeljicama radionice. Namijenjena je filmskim profesionalcima/kama i amaterima/kama.

Kao i sve LFF-ove radionice, i ova je rezultat odlične suradnje s montažerkama Jelenom Maksimović (Beograd, Srbija) i Hrvoslavom Brkušić (Zagreb, Hrvatska). Radionica je namijenjena redatelji(ca)ma i montažerima/kama dokumentarnih filmova bez obzira na predviđeno trajanje iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) – filmskim profesionalcima/kama kao i amaterima/kama.

Odvija se u dvije sesije, prvoj za vrijeme 20. Liburnia Film Festivala u Opatiji, od 24. do 28. kolovoza 2022. i drugoj tijekom zimskih mjeseci u Rijeci. Kotizacija za radionicu iznosi 1.000 kn za kratkometražne i 1.500 kn za dugometražne projekte.

Prijave, otvorene do 10. kolovoza 2022., ispunjavaju se putem online obrasca, a vizualni materijali šalju se zasebno, mailom na [email protected] s naslovom maila: “Prijava na LFF Rough Cut radionicu”. Na istu je adresu moguće postaviti i pitanja vezana za radionicu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.