PočetnaNajavePet hrvatskih i jedna svjetska premijera na 16. DORF-u

Pet hrvatskih i jedna svjetska premijera na 16. DORF-u

-

Šesnaesto izdanje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma DORF održat će se od 18. do 20. kolovoza, na kojem će biti predstavljeno pet hrvatskih i jedna svjetska premijera. U regionalnoj konkurenciji prikazat će se pet filmova iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, a svjetsku premijeru doživjet će kratki film o ulozi rock and roll glazbe u životu mladih “Još uvijek slušam rock” (2022) autorice Mateje Jagar iz Zagreba.

Još jedan hrvatski film, “Bite of Paradise” (2022) Magde Mas dokumentira snimanje albuma Brain Holidays u legendarnom studiju Tuff Gong na Jamajci, a treći domaći dokumentarac “Vlajternativa itd.” (2022) Ante Storića donosi priču o kultnom benkovačkom festivalu alternativne glazbe. “Zgodba Cantine Thrash” (2022) slovenskog autora Tomaža Pavkoviča govori o ostvarenju sna muzičara u malom gradu u Sloveniji, a srpski film “Uskrs, grad i rokenrol” (2022) Ivana Velisavljevića o festivalu i šabačkoj rock sceni.

U programu “Tajna povijest rocka” bit će prikazana tri filma iz Velike Britanije, Hrvatske i Poljske. Na otvaranju ovogodišnjeg DORF-a publika će moći pogledati domaću premijeru filma “Rebel Dread” (2020) Williama E. Badgleyja o filmašu, menadžeru, glazbeniku i DJ-u Donu Lettsu, kojem je DORF 2016. godine uručio Nagradu za životno djelo. U istom programskom dijelu prikazat će se i hrvatski dokumentarac “Jimmy” (HRT, 2017.) Mladena Ćapina o životu velikog Stjepana Jimmyja Stanića, dobitniku ovogodišnje DORF-ove Nagrade za životno djelo. Hrvatsku premijeru u Vinkovcima će doživjeti i poljski dokumentarni film “Easy Rider” (2016) Grzegorza Brzozowicza o Tomaszu Tluczkiewiczu, ključnoj osobi na poljskoj jazz sceni.

Sve ostale informacije doznajte na službenim stranicama Festivala DORF.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije