PočetnaVijestiOtvorene prijave za novo izdanje AJB DOC-ove radionice "Produkcija dokumentarnih filmova pametnim...

Otvorene prijave za novo izdanje AJB DOC-ove radionice “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”

-

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u suradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe, organizira radionicu “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom” i poziva sve zainteresirane mlade ljude iz regije na prijavu za učešće u ovoj trodnevnoj edukaciji. Ista će biti održana u Sarajevu, za vrijeme trajanja 5. AJB DOC-a (9. -13.9.)

Studenti filmskih i akademija scenskih umjetnosti, producenti, novinari i kreativci mogu se prijaviti na radionicu koju vodi Adnen Chaouachi, tuniski novinar i TV-producent te dugogodišnji suradnik Al Jazeera Media Institutea. Dobitnik je mnogih priznanja, a podučava stotine novinara mobilnom novinarstvu i novim medijima. Bio je predavač prvoj grupi polaznika trodnevne edukacije, koji su naučeno znanje pokazali u jednoj od prošlogodišnjih selekcija Festivala, SmartDoc.

Svjetski trend korištenja pametnih telefona za snimanje igranih i dokumentarnih filmova ponukao je organizatore da prilagode i ponovno ponude edukaciju na ovom polju, tim više jer je prema njihovim riječima prošlogodišnji trening pod pokroviteljstvom Samsunga dao odlične rezultate.

Nakon završetka radionice svi odabrani učesnici imat će rok trideset dana za razradu vlastite ideje za snimanje dokumentarnog filma pametnim telefonom. Po isteku roka voditelj radionice i predstavnici organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju te dodijeliti nagradu od 1500 eura, sponzorsku nagradu, odnosno mentorsku podršku u procesu snimanja. Također, dobit će i mogućnost prikazivanja dokumentarnog filma na narednom AJB DOC Film Festivalu u okviru nove SmartDoc, namijenjene isključivo mladim autorima koji koriste nove tehnologije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online formulara na stranici AJB DOC-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije