PočetnaVijestiHrvatski projekt na 20. Ex Oriente Filmu

Hrvatski projekt na 20. Ex Oriente Filmu

-

Na jubilarnom, dvadesetom izdanju filmskog programa usavršavanja Ex Oriente Film, namijenjenog razvoju dokumentarnih projekata iz Srednje i Istočne Europe, naći će se i jedan (budući) hrvatski dokumentarni film. Među dvanaest odabranih projekata, svoje mjesto našao je i “Vuk Europske unije” (produkcija Hulahop, producentica Dana Budisavljević) redatelja Jadrana Bobana.

Film prikazuje područje Ravnih Kotara i Bukovice u dalmatinskom zaleđu, tamošnje devastirane i ruševne kuće i neprohodne puteve, te rijetke mještane kojima nemir unosi i pojava vukova, koji sve češće napadaju njihova stada ovaca. Stanovnici ovog kraja vjeruju da je vukove zavjerom i planski naselila Europska unija.

Za scenarij filma odgovoran je Dragan Grozdanić, snimatelji su Goran Legović, Srđan Kovačević i Jadran Boban, dok je montažerka Iva Kraljević. Redatelj Jadran Boban i producentica Dana Budisavljević sudjelovat će na radionici Ex Oriente, koja ima tri sesije: od 17. do 22. lipnja u Francuskoj (La Rochelle, sajam Sunny Side of the Doc), potom od 24. do 28. listopada u Češkoj (Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi), te od 24. do 30. ožujka 2023. godine u Pragu, u sklopu programa East Doc Platform i Međunarodnog festivala dokumentarnog filma o ljudskim pravima One World.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije