PočetnaNajavePoznat žiri 16. DORF-a

Poznat žiri 16. DORF-a

-

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 10. Antičkih filmskih večeri i 16. Festivala dokumentarnog rock filma DORF, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 16. do 20. kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program.

O najboljem filmu regionalne konkurencije 16. DORF-a odlučit će Zoran Kubura (novinar, redatelj i koautor s Bojanom Hadžiabdićem prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma “Indexi”, predsjednik žirija), Marijana Bošnjak (direktorica tvrtke Kinematografi Osijek, krizna menadžerica i djelatnica u kulturi) te Boris Sekulić (kipar, dizajner, filmski autor…).

Podsjećamo, natječaj za prijave je otvoren još do 15.6., a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici www.filmfestivaldorf.com.

Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje velikom hrvatskom glazbeniku Stjepanu Jimmyju Staniću, dok će Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primiti tuzlanski glazbenik i umjetnik Damir Avdić (“Pravi čovjek za kapitalizam” Dušana Moraveca pobijedio na 8. DORF-u).

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu zadužena je mlada vinkovačka kiparica, slikarica i fotografkinja Mirjana Pjevac. Autor ovogodišnjeg vizualnog rješenja je Keith Kitz, profesor grafičkog dizajna iz Bostona (SAD) i autor brojnih radova nagrađivanih širom svijeta, inače redovan suradnik kultnog magazina 46pgs.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije