PočetnaNajaveRiječka premijera "Veće od traume" u Art-kinu

Riječka premijera “Veće od traume” u Art-kinu

-

Dobitnik Posebnog priznanja i Nagrade publike na proteklom ZagrebDoxu – dokumentarni film “Veće od traume” (Metar60, 2022.) – premijerno stiže u riječko Art-kino, a donosi važnu i osnažujuću priču četiriju žrtava silovanja u Domovinskom ratu. Spomenuti dokumentarac Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski imat će svoju riječku premijeru u Art-kinu u petak, 13. svibnja u 20 sati, uz gostovanje autorica filma.

Redateljsko-producentski tim Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski tri su godine provele prateći rad programa psihološkog osnaživanja u organizaciji udruge Žene u Domovinskom ratu pod nazivom “Ja sam mnogo više od moje traume”. Na to ih je naveo pionirski psihoterapeutski pothvat koji je za cilj imao suočavanje žena žrtava seksualnog zlostavljanja s vlastitom traumom, čijim su posljedicama bile izložene dugi niz godina, a koje bi im omogućilo normalno funkcioniranje te vratilo dostojanstvo i povjerenje, izgubljeno tijekom rata.

Film je svoju svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem ZagrebDoxu, gdje je osvojio Posebno priznanje i Nagradu publike, a prikazan je i na prestižnom Hot Docs festivalu u Torontu, najvećem festivalu dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi.

Više informacija potražite na službenoj stranici riječkog kina.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije