PočetnaVijestiOtvorene prijave za "Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC"

Otvorene prijave za “Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC”

-

Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival (AJB DOC) objavili su poziv za novi međunarodni projekt “Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC” koji će biti održan od 9. do 13. rujna 2022. u Sarajevu. Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, kao i upoznati ključne donositelje odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Europe, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donositeljima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Cilj programa je pomoći autorima da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitiranje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Trodnevni događaj bit će podijeljen na: 

1. MAIN PITCH – prihvaćanje projekata u svim fazama razvoja
2. WORK IN PROGRESS – projekti u fazi postprodukcije
3. BALKAN STAR – razvojna faza

Prijavni obrazac dostupan je od 1. travnja, dok rok za prijavu ističe 30. lipnja ove godine.

“AJD Industry Days @ AJB DOC” planira organizirati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima. Cilj AJD Industry Daysa je postati glavno mjesto susreta za projekte iz sljedećih regija: Jugoistočna Europa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA).

Ključne prednosti uključuju: pristup kvalificiranoj i raznolikoj stručnoj publici, sklapanje financijskih ugovora, pronalaženje potencijalnih partnera te susrete s drugim profesionalcima iz industrije.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na web stranici industry.ajbdoc.ba.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije