PočetnaVijestiOtvorene prijave za "Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC"

Otvorene prijave za “Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC”

|

Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival (AJB DOC) objavili su poziv za novi međunarodni projekt “Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC” koji će biti održan od 9. do 13. rujna 2022. u Sarajevu. Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, kao i upoznati ključne donositelje odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Europe, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donositeljima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Cilj programa je pomoći autorima da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitiranje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Trodnevni događaj bit će podijeljen na: 

1. MAIN PITCH – prihvaćanje projekata u svim fazama razvoja
2. WORK IN PROGRESS – projekti u fazi postprodukcije
3. BALKAN STAR – razvojna faza

Prijavni obrazac dostupan je od 1. travnja, dok rok za prijavu ističe 30. lipnja ove godine.

“AJD Industry Days @ AJB DOC” planira organizirati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima. Cilj AJD Industry Daysa je postati glavno mjesto susreta za projekte iz sljedećih regija: Jugoistočna Europa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA).

Ključne prednosti uključuju: pristup kvalificiranoj i raznolikoj stručnoj publici, sklapanje financijskih ugovora, pronalaženje potencijalnih partnera te susrete s drugim profesionalcima iz industrije.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na web stranici industry.ajbdoc.ba.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.