PočetnaVijestiOtvoren poziv za 5. AJB DOC

Otvoren poziv za 5. AJB DOC

-

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) objavio je poziv autorima i produkcijskim kućama za sudjelovanje na 5. AJB DOC-u, koji se održava od 9. do 13. rujna 2022. godine u Sarajevu.

AJB DOC Film Festival organizira televizijska kuća Al Jazeera Balkans, u saradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe. Festival ima za cilj afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, koji donose iskrene i duboke teme te predstavljaju ono što je blisko stvarnosti. U fokusu Festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitiranja.

Prijave za peto izdanje AJB DOC-a šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Redovni rok za prijave je 25. svibanj 2022.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje podrijetla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na službenoj festivalskoj stranici.

Službena selekcija 5. AJB DOC-a bit će predstavljena početkom rujna 2022. godine. U okviru festivalskih selekcija – natjecateljskoj, nenatjecateljskoj “Last Minute Cinema”, te selekciji “AJB Prikazuje” – bit će prikazano više od dvadeset dokumentarnih filmova.

Posljednju noć festivala dodijelit će se nagrade u tri kategorije: nagrada žirija za najbolji takmičarski film, nagrada programskog žirija te nagrada publike, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije