PočetnaNajaveProjekcija dokumentarca "Povuci - potegni" u Rijeci

Projekcija dokumentarca “Povuci – potegni” u Rijeci

-

Udruga Liburnia Film Festival i Udruga SMART kvart, u suradnji s alternativnom međunarodnom mrežom za distribuciju dokumentarnog filma KineDok Hrvatska, u subotu, 11. prosinca u 19 sati, u dvoranu Mjesnog odbora Kozala (Volčićev trg 2) u Rijeci, dovode nagrađivani hrvatski dokumentarac “Povuci – potegni” (Jaka produkcija / Kreativni pokret; 2020.) redatelja Nevena Hitreca. Film je to o jednoj obitelji, devetogodišnjem dijetu i lošem obrazovnom programu. Dječji radni stol pozornica je tragikomične obiteljske drame, a dokumentarac postavlja pitanje “tko će prvi puknuti pod bremenom znanja – brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?”.

“Povuci – potegni” je proglašen najboljim dokumentarnim filmom prošlogodišnjeg Filmskog festivala Jugoistočne Europe SEE u Parizu, dobitnik je Posebnog priznanja na festivalima The Stone Flower Youth Film Festival 2020. i Filmskom festivalu u Stourbridgeu 2021., a Neven Hitrec za film je nagrađen kao najbolji redatelj Međunarodnog filmskog festivala Caafa – CIFF 2021.

Ulaz na program moguć je uz predočenje digitalne COVID potvrde. Ulaznica se ne naplaćuje. Projekcija je dio programa “Kino u kvartu” u organizaciji Udruge Liburnia Film Festival i u suradnji s Udrugom SMART kvart, te u suradnji s KineDokom, alternativnom distribucijom europskih dokumentarnih filmova koja okuplja oko 180 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije