PočetnaNajave"Galeb" i "Dream team babe" na programu Al Jazeere Balkans

“Galeb” i “Dream team babe” na programu Al Jazeere Balkans

|

Na Al Jazeeri Balkans danas (utorak, 16.11. u 17.05, repriza u 23.05 sati) će se prikazati dokumentarni film “Galeb” (Behemoth, 2020.) hrvatskog autora Ivana Živkovića Žike. Priča je to o brodu kojim je Josip Broz Tito plovio četrnaest zemalja te posjetio osamnaest zemalja na tri kontinenta.

U petak (19.11. u 17.05 sati) na program AJB-a dolazi dokumentarni film “Dataland: The evolution of Artificial Intelligence and Big Data” (“Dataland: Svijet velikih podataka”,
2020.) švicarskog redatelja Blaisea Pigueta. U njemu se u prvi plan stavljaju digitalni tragovi internetskih korisnika putem raznih digitalnih platformi, podaci koje tvrtke koriste za zaradu, ali i kontrolu ljudi.

Subota je (20.10. u 19.05, repriza u 23.05 sati) vrijeme za film “Dream team babe” (2020) Lejle Zvizdić iz BiH, priča o najstarijem ženskom bendu, koji kroz nedaće života prolaze pjesmom i smijehom.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.