PočetnaNajaveUsusret četvrtom izdanju AJB DOC-a

Ususret četvrtom izdanju AJB DOC-a

-

Od 10. do 14. rujna u Sarajevu i online održat će se četvrto izdanje Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC). Pomno odabrana selekcija najboljih svjetskih i regionalnih dokumentarnih filmova bit će dostupna u kinodvoranama, ali i putem digitalne platforme na službenoj web stranici ajbdoc.ba. Kako priopćuju organizatori, svi dokumentarni filmovi na ovoj platformi moći će se pogledati bez registracije.

Tema vodilja Četvrtog AJB DOC Film Festivala je “Challenge” (“Izazov”) i simbolično je predstavljena na svim vizualnim materijalima. Ujedno je to i poveznica za sve aktere dokumentarnih filmova koji se suočavaju sa izazovima, koje su nametnuli sami sebi ili im ih je društvo postavilo – ali nadrastaju ih, rješavaju i tragaju za boljim sutra, te tako pokazuju da svako od nas u sebi nosi sposobnost i snagu za borbu i uspjeh.

Ovom temom, u aktualnom društveno-političkom trenutku, također se želi ukazati da izazovi s kojima se društvo od početka pandemije susreće, a to je održavanja ljudskog kontakta kao ispit za cijelo čovječanstvo, mogu biti uspješno savladani. Tako i AJB DOC Film Festival, kao projekt velikog potencijala, nedaće na svom prethodnom izdanju savladao je novim pristupom i virtualnim prikazivanjem programa, dok izazove ovogodišnje organizacije dočekuje u kombinaciji novih rješenja i normi kakve su važile ranije.

Program tri festivalske selekcije AJB DOC Film Festivala pod pokroviteljstvom BH Telecoma i četvrte u partnerstvu sa Samsungom bit će objavljen uskoro.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije