PočetnaNajaveU četvrtak "16. DOKUart pod zvijezdama"

U četvrtak “16. DOKUart pod zvijezdama”

|

U četvrtak, 26. kolovoza s početkom u 20 sati, bit će održan “16. DOKUart pod zvijezdama”, već tradicionalna uvertira u sami festival. Projekcija filma “Dream Team babe” (2020) zakazana je na izletištu Vrata Bilogore u Maglenči, a selektorica festivala Rada Šešić predstavit će kompletan program 16. DOKUarta koji je na rasporedu od 18. do 24. rujna u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar.

Nakon što je u srpnju u bjelovarskom Boho parku održan prvi dio ovogodišnjeg izdanja DOKUarta, sve je bliže povratak u prirodno festivalsko okruženje odnosno u kino. Koji su to filmovi ove godine na programu, okupljeni će doznati u četvrtak, u prekrasnom ambijentu izletišta koje je već više godina i mjesto za najavu samog festivala. Ove godine na Vratima Bilogore prikazat će se film “Dream Team babe” bh. redateljice Lejle Zvizdić, simpatični dokumentarac o najstarijem ženskom bendu u Bosni i Hercegovini, vjerojatno i puno šire. Riječ je o bendu koji ima šest članica, baka koje zajedno imaju 450 godina, a publiku privlače nevjerojatnom energijom, radošću i veseljem.

I ovaj dio festivalskog programa besplatan je za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena organizatori će o promjeni termina obavijestiti putem Facebook stranice Udruge DOKUart. Više detalja o ovom dijelu programa također možete pronaći na službenoj stranici Udruge DOKUart.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.