PočetnaVijestiAJB DOC: Otvorene prijave za radionicu "Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom"

AJB DOC: Otvorene prijave za radionicu “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”

-

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u suradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe, organizira radionicu “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom” i poziva sve zainteresirane mlade ljude iz regije na prijavu za učešće u ovoj trodnevnoj edukaciji.

Studenti filmskih i akademija scenskih umjetnosti, producenti, novinari i kreativci mogu se prijaviti na radionicu koju vodi Adnen Chaouachi, tuniski novinar i TV-producent te dugogodišnji suradnik Al Jazeera Media Institutea. Planirano je da radionica bude održana u Sarajevu, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna. Adnen Chaouachi održao je radionicu o istoj temi na prošlogodišnjem AJB DOC-u, ali u online formatu, a ove je godine planiran rad uživo s teorijskim i praktičnim dijelom tijekom kojeg će učesnici imati priliku iskušati svoje sposobnosti i primijeniti naučeno.

Svjetski trend korištenja pametnih telefona za snimanje igranih i dokumentarnih filmova ponukao je organizatore da prilagode i ponovno ponude edukaciju na ovom polju, tim više jer je prema njihovim riječima prošlogodišnji trening pod pokroviteljstvom Samsunga dao odlične rezultate.

Nakon završetka radionice svi odabrani učesnici imat će rok mjesec dana za razradu vlastite ideje za snimanje dokumentarnog filma pametnim telefonom. Po isteku roka voditelj radionice i predstavnici organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju te dodijeliti nagradu od 1500 eura, sponzorsku nagradu, odnosno mentorsku podršku u procesu snimanja. Također, dobit će i mogućnost prikazivanja dokumentarnog filma na narednom AJB DOC Film Festivalu u okviru nove selekcije SmartDoc, namijenjene isključivo mladim autorima koji koriste nove tehnologije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online formulara na službenoj festivalskoj web-stranici www.ajbdoc.ba.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije