PočetnaIntervjui"Lekcije mog tate" na Filmskom sajmu u Cannesu

“Lekcije mog tate” na Filmskom sajmu u Cannesu

-

Od 6. do 15. srpnja – u sklopu Filmskog festivala u Cannesu – održavat će se Cannes Doc, industrijski dio posvećen dokumentarnim filmovima, inače sastavni dio poznatog kanskog Filmskog sajma (Marché du Film). U dijelu programa Docs-in-Progress, posvećenog doku-projektima u fazi nastajanja, našao se i hrvatski projekt “Lekcije mog tate”. Više o svemu otkrila nam je sama autorica, Dalija Dozet.

“CIRCLE Women Doc Accelerator, radionica na kojoj smo sudjelovali s projektom u fazi razvoja 2018., raspisala je poziv za projekte trenutno u fazi montaže. Cilj je da četiri odabrana projekta prezentiraju na Cannesovom marketu, kroz trominutni pitching i desetominutni insert iz budućeg filma. ‘Lekcije mog tate’ tako će se predstaviti zajedno s projektima iz Brazila, Slovenije i Tajvana”, govori nam Dalija i nastavlja:

“Svrha sajma je prezentirati projekt industriji, te ovisno o potrebama svakog projekta, pronaći suradnike, zainteresirati festivalske selektore i/ili potencijalne koproducente za suradnju. Za nas je cilj prvenstveno razbiti led oko predstavljanja i prezentacije vlastitog rada, baciti nekome bubu u uho, vidjeti kakav ćemo feedback dobiti na sam projekt u ovoj fazi. Puno su nam u samoj pripremi za prezentaciju pomogle direktorica programa CIRCLE, Biljana Tutorov te projektna menadžerica Antigoni Papantoni, koje ‘Lekcije’ prate gotovo još od njegovih početaka.” Za dodatno pojašnjenje, CIRCLE Women Doc Accelerator je radioničarski program pokrenut 2018. godine, namijenjen autoricama koje traže potporu pri razvijanju svojih filmova i profesionalnih vještina.

U kojoj je trenutno fazi projekt, kakva je situacija s eventualnim novim koproducentima?

‘Lekcijama’ se pridružio i koproducent, slovenska kuća December, a osim potpore Hrvatskog audiovizualnog centra, u međuvremenu smo podržani i od Grada Zagreba te fonda RE-ACT. Trenutačno smo u fazi pretumbavanja i igranja s različitim verzijama grubog reza. Pripremamo se i za prezentaciju na Sarajevo Film Festivalu, u sklopu trećeg modula Docu Rough Cut Butiquea. Potom ćemo nakon ljeta opet zasukati rukave i nadamo se dovršiti montažu slike do kraja godine, a zatim i ostale postprodukcijske zahvate tijekom 2022.”, rekla nam je za kraj Dalija Dozet.

Režiju i scenarij “Lekcija mog tate” potpisuje Dalija Dozet, producentica je Dana Budisavljević iz Hulahopa, direktor fotografije Luka Matić, a montažerka Sara Gregorić. Produkciju s hrvatske strane radi već spomenuti Hulahop, koprodukciju sa slovenske December.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije