PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Digital Dissidents" Cyrila Tuschija

Al Jazeera Balkans: “Digital Dissidents” Cyrila Tuschija

-

U utorak i srijedu (16.3. u 19.05 sati; repriza, 17.3. u 23 sata) Al Jazeera Balkans donosi posljednji od četiri nastavka serijala “Once Upon a Time in Punchbowl” (“Bilo jednom u Australiji”, 2014.). Istražujući pitanja integracije, rasizma i multikulturalnosti, serija propituje prošlost libanonske arapske zajednice u Australiji.

Četvrtak (18.3 u 17.05 sati, repriza u 23.30 sati) je vrijeme za prvu od dvije epizode serijala “Digital Dissidents: What it Means to be a Whistleblower” (“Digitalni disidenti”, 2016.) njemačkog autora Cyrila Tuschija. U njemu dobijamo informacije od najpoznatijih zviždača 21. stoljeća, kao što su Daniel Ellsberg, Thomas Drake, William Binney i Edward Snowden, te od osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea i bivše britanske tajne agentice Annie Machon, koji nas upoznaju s kompletnim nadzorom našeg društva i upozoravaju na njega.

U nedjelju (21.3 u 19.05 sati, repriza u 23.05 sati) Al Jazeera Balkans prikazuje dokumentarni film “Moj babo ironman” (2020) bh. autora Samira Smajovića. Priča je to o velikom uspjehu sportaša rekreativca, četrdesettrogodišnjeg frizera Ede koji je sa sjevera Italije, sinu Idrisu, donio titulu ironmana i tako postao njegov heroj.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije