PočetnaVijestiOnline projekcija dokumentarca "Lijepo mi je s tobom, znaš" povodom Svjetskog dana...

Online projekcija dokumentarca “Lijepo mi je s tobom, znaš” povodom Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom

-

Povodom Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, 21. ožujka ove godine bit će održana online projekcija dokumentarnog  filma “Lijepo mi je s tobom, znaš” (Hulahop, 2015.) redateljice Eve Kraljević. Cilj online projekcije filma je podizanje svijesti o osobama s Downovim sindromom i njihovoj ulozi u društvu. Svjetski dan osoba s Downovim sindromom simbolično se obilježava 21. ožujka svake godine.

Film “Lijepo mi je s tobom, znaš” je portret dviju sestara, Mije i Eve, koji je nastajao kroz deset godina. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva je kamerom bilježila druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos, nadići međusobne razlike i zbližiti se sa sestrom. Dokumentarac je nagrađivan na ZagrebDoxu 2015. godine HT Nagradom publike, na Sarajevo Film Festivalu 2015. godine Nagradom EDN Talent Grant te na Liburnia Film Festivalu 2015. godine Nagradom publike.

Film će biti dostupan za besplatno gledanje putem Vimeo platforme kroz cijelu nedjelju 21. ožujka 2021. godine, dok će se razgovor s autoricom filma Evom Kraljević održati u 21 sat putem aplikacije Zoom. Kroz različita pitanja i odgovore, redateljica će podijeliti više informacija o ideji filma i njegovom nastanku. Za razgovor s autoricom filma moguće se prijaviti putem sljedeće poveznice.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem društvenih mreža na Facebook stranici World Youth Alliance Hrvatska, na Instagram profilu wyacroatia ili na e-mail [email protected].


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije