PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde"

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

-

U utorak (2.3. u 17.05 sati, repriza u 23.05 sati) će na Al Jazeeri Balkans biti prikazan dokumentarni film “Galeb” (Behemoth, 2020.) hrvatskog autora Ivana Živkovića Žike. Film donosi priču o brodu kojim je Tito plovio četrnaest puta, posjetio osamnaest zemalja i tri kontinenta te prešao više od 150 tisuća kilometara. Dokumentarac je svjetsku premijeru imao na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

Četvrtak (4.3. u 17.05 sati, repriza u 23.30 sati) je vrijeme za treći od ukupno četiri nastavka serijala “Once Upon a Time in Punchbowl” (“Bilo jednom u Australiji”, 2014.). Istražujući pitanja integracije, rasizma i multikulturalnosti, serija propituje prošlost libanonske arapske zajednice u Australiji. Najnoviji nastavak govori o tome kako su teroristički napadi na SAD 11. rujna 2001. godine ostavili traga na spomenutoj zajednici.

Dio posljednjeg dana tjedna (nedjelja, 7.3. u 19.05 sati) gledatelji će moći odvojiti za dokumentarac “Kuća Male Zvijezde” (Wolfgang&Dolly / Al Jazeera Balkans; 2019.) hrvatske redateljice Slađane Lučić. Film je hrvatsku premijeru imao na prošlom Pulskom filmskom festivalu, a govori o životu sarajevske lektorice Nudžejme Softić koja je odlučila postati prva pokrivena Europljanka koja je završila half Ironman triatlon.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije