PočetnaVijestiDvije potpore RE-ACT-a hrvatskim doku-projektima

Dvije potpore RE-ACT-a hrvatskim doku-projektima

-

U sklopu inicijative RE-ACT, namijenjene razvoju regionalnih koprodukcijskih projekata, odabrano je njih osam, među kojima i dva hrvatska. Riječ je o budućim dokumentarcima “Lekcije mog tate” Dalije Dozet, odnosno “Žene.hr” Katarine Zrinke Matijević. RE-ACT se odvija u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West, za vrijeme trajaanja 32. Filmskog festivala u Trstu (21. – 30. siječnja). Svaki od osam projekata primit će po 10 tisuća eura novčane potpore.

“Lekcije mog tate” nastaju pod režijskom palicom Dalije Dozet i u produkciji Hulahopa, a riječ je o filmu u kojem autorica pokušava pronaći način kako se nositi sa smrću svog oca. “Žene.hr” Katarine Zrinke Matijević, pak, kroz živote i djelovanje Jelene Zrinski, Ivane Brlić Mažuranić i Naste Rojc, propituje na koji se način na ovim prostorima odnosimo prema umjetničkom i povijesnom nasljeđu obrazovanih i mudrih hrvatskih žena. Film producira kuća Wolfgang&Dolly.

RE-ACT su 2015. godine pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar, Audiovizualni fond regije Furlanija-Julijska krajina (Italija) i Slovenski filmski centar. Četiri godine kasnije, pridružio joj se i Filmski centar Srbije. Cilj mu je razvijanje novih audiovizualnih projekata s ovih područja te poticanje međunarodnih koprodukcija. U obzir za prijavu ulaze dugometražni igrani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi, odnosno dugometražni i kratkometražni dokumentarci.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije