Početna Najave Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te...

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

-

Ovotjedni program Al Jazeera Balkans popunit će i s drugim nastavkom dokumentarnog filma “Generacija ’68” (Factum, 2016.) Nenada Puhovskog, autorovim hommageom generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet. Dokumentarac će se moći pogledati od utorka do petka (12.1. – 15.1.) u terminima od 7.30, 00.30, 10 te 7.30 sati.

Nešto kasniji termini rezervirani su za dokumentarac “Bugarski san” (Novi Film / Provid / Al Jazeera Balkans; 2019.) bh. autora Srđana Šarenca. Nakon prošlotjedne TV premijere, ovaj film o njemačkoj umirovljenici Petri koja odluči napustiti preskupi Hamburg te u potrazi za boljim životom odseliti u Istočnu Europu, na rasporedu je sutra i prekosutra (12.1. i 13.1.) u 3 sata ujutro, odnosno u četvrtak, 14.1. (noć sa četvrtka na petak) u 2 ujutro.

Četvrtak (14.1. u 17.30 i 23.30 sati) je pak dan za emitiranje drugog od ukupno tri nastavka serijala “Black France” (“Crna Francuska”, 2016.), priče o crncima u Francuskoj, odnosno dugoj povijesti segregacije, rasizma, protesta, nasilja, kulture i izgradnje zajednice s prijelaza u 20. stoljeće pa sve do današnjih dana. Epizodu će biti moguće pogledati i u petak (15.1. u 19.05 sati) te u noći sa subote na nedjelju (16.1. u 2 sata ujutro).

U subotu (16.1. u 17.05 sati) će se prikazati film “China’s Spying Eyes” (“Kina – špijuniranje naroda”, 2018.) o tome na koji način kineska vlast nadzire svoje građane. Milijuni nadzornih kamera postavljenih širom zemlje služe samo jednoj svrsi – potpunoj kontroli građana Kine i nastavku vladavine vladajuće partije.

I konačno, u nedjelju (17.1. u 19.05 i 23.05 sati) na program AJB-a stiže drugi nastavak dokumentarnog filma “Nedjelja 13.” (B produkcija, 2015.) hrvatskog redatelja Igora Grahovca, koji se bavi događajima na nikada odigranoj utakmici Dinamo – Crvena zvezda prije više od trideset godina, 13. svibnja 1990.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Belushi” – Posrtanje s vrha svijeta

Dokumentarni film "Belushi" (2020) redatelja R.J. Cutlera donosi priču o pokojnom glumcu i komičaru Johnu Belushiju.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu i jugoslavenskoj cenzuri

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans između ostalog su filmovi o koronavirusu i jugoslavenskoj cenzuri.

Diplomirala prva generacija polaznika Nove škole dokumentarnog filma

Riječki Filmaktiv uspješno je završio prvu godinu održavanja pilot-projekta Nova škola dokumentarnog filma.

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.