Početna Najave Al Jazeera Balkans: "Gazda: Početak", "Maria Ressa: War on Truth" i drugi...

Al Jazeera Balkans: “Gazda: Početak”, “Maria Ressa: War on Truth” i drugi dio filma “How to Sell a Massacre”

-

Na programu Al Jazeere Balkans ovog ćemo tjedna, između ostalog, gledati i drugi film iz serijala “Gazda” hrvatskog autora Darija Juričana. Riječ je o dokumentarcu “Gazda: Početak” (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija / Blank; 2018.) o tajkunu Miroslavu Kutli i debaklu hrvatske privatizacije. Film je na rasporedu u utorak (22.12. u 9.30 sati), srijedu (23.12. u 7.30 i 00.30 sati), četvrtak (24.12. u 10 sati) i petak (25.12. u 7.30 sati).

Danas (ponedjeljak, 21.12.) u 17.05 sati na AJB-u će se prikazati film “Maria Ressa: War on Truth” (“Maria Ressa: Borba za istinu”), koji prati borbu urednice portala Rappler iz naslova, za slobodu medija čiji neovisni dio filipinska vlast želi ušutkati. Film je režirala i producirala australska novinarka Yaara Bou Melhem.

Četvrtak (24.12. u 7.30 sati) i petak (25.12. u 23 sata) donose drugi dio dokumentarnog filma “How to Sell a Massacre” (“Kako profitirati od masakra”, 2019.), koji prikazuje na koji se način američki NRA (National Rifle Association) – udruženje za pravo nošenje oružja, nosi s javnim mišljenjem nakon smrtonosnih oružanih napada diljem SAD-a.

U četvrtak u 17.05 sati će biti prikazan i dokumentarac “Latin America: A Giant In Turmoil” (“Latinska Amerika – U vrtlogu političkih previranja”, 2020.) čileanskog-argentinskog redateljskog dvojca Marca Enriqueza i Rodriga Vazqueza. Film pokušava odgovoriti na pitanje zašto se mijenja politička mapa Južne Amerika, u kojoj tradicionalna ljevica ostaje bez vlasti, a na scenu nastupaju političari s desnog političkog spektra.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.