PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Crna senka zelene energije", "Zašto je Dragan napravio orkestar"...

Al Jazeera Balkans: “Crna senka zelene energije”, “Zašto je Dragan napravio orkestar”…

|

Ovotjedni program Al Jazeere Balkans kao i inače donosi niz tematski zanimljivih dokumentarnih filmova. Tako, primjerice, “Crna senka zelene energije” (2018) prati Irmu Popović-Dujmović, aktivisticu Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF Adria), koja na putu kroz Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru otkriva kako je regionalni plan masovne gradnje malih hidroelektrana umjesto rješenja donio brojne nove probleme. Film je na rasporedu danas (utorak, 15.12.) od 17.05 sati.

Tjedan pred nama rezerviran je i za nekoliko emitiranja dokumentarca “Zašto je Dragan napravio orkestar” (Rezon / Menorah Film; 2017.) srpskog autora Nikole Spasića, koji predstavlja priču o Draganu Petroviću, Romu koji zajedno sa svojim sinovima svira u vlastitom orkestru. Film je hrvatsku premijeru imao na Pulskom filmskom festivalu, a na Al Jazeeri Balkans se između ostalih termina, može pogledati sutra srijeda (16.12.) od 7.30 i 00.30 sati.

O tome kako napraviti film u Bollywoodu iz osobnog iskustva će ispričati autor Gautam Sing u dokumentarcu “My Own Private Bollywood” (“Moj privatni Bollywood”, 2017.), koji je na rasporedu sutra (srijeda, 16.12.) od 17.05 sati.

U petak, 18. prosinca od 23 sata, na programu AJB-a je prvi dio dokumentarnog filma “How to Sell a Massacre” (“Kako profitirati od masakra”, 2019.), koji prikazuje na koji se način američki NRA nosi s javnim mišljenjem nakon smrtonosnih oružanih napada diljem SAD-a.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.