Početna Najave Al Jazeera Balkans: "Crna senka zelene energije", "Zašto je Dragan napravio orkestar"...

Al Jazeera Balkans: “Crna senka zelene energije”, “Zašto je Dragan napravio orkestar”…

-

Ovotjedni program Al Jazeere Balkans kao i inače donosi niz tematski zanimljivih dokumentarnih filmova. Tako, primjerice, “Crna senka zelene energije” (2018) prati Irmu Popović-Dujmović, aktivisticu Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF Adria), koja na putu kroz Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru otkriva kako je regionalni plan masovne gradnje malih hidroelektrana umjesto rješenja donio brojne nove probleme. Film je na rasporedu danas (utorak, 15.12.) od 17.05 sati.

Tjedan pred nama rezerviran je i za nekoliko emitiranja dokumentarca “Zašto je Dragan napravio orkestar” (Rezon / Menorah Film; 2017.) srpskog autora Nikole Spasića, koji predstavlja priču o Draganu Petroviću, Romu koji zajedno sa svojim sinovima svira u vlastitom orkestru. Film je hrvatsku premijeru imao na Pulskom filmskom festivalu, a na Al Jazeeri Balkans se između ostalih termina, može pogledati sutra srijeda (16.12.) od 7.30 i 00.30 sati.

O tome kako napraviti film u Bollywoodu iz osobnog iskustva će ispričati autor Gautam Sing u dokumentarcu “My Own Private Bollywood” (“Moj privatni Bollywood”, 2017.), koji je na rasporedu sutra (srijeda, 16.12.) od 17.05 sati.

U petak, 18. prosinca od 23 sata, na programu AJB-a je prvi dio dokumentarnog filma “How to Sell a Massacre” (“Kako profitirati od masakra”, 2019.), koji prikazuje na koji se način američki NRA nosi s javnim mišljenjem nakon smrtonosnih oružanih napada diljem SAD-a.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".