PočetnaVijestiPremijera "Kumeka" Darija Juričana u zagrebačkom Kinu SC

Premijera “Kumeka” Darija Juričana u zagrebačkom Kinu SC

-

U zagrebačkom Kinu SC (Savska cesta 25) u nedjelju, 22. studenog, održat će se svečana premijera dokumentarnog filma “Kumek” (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija / Blank; 2020.) redatelja Darija Juričana. Pretpremijera je zakazana za 17 sati, premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19 sati, dok će dodatna projekcija za građane biti upriličena u 21 sat. Na sve tri projekcije bit će prisutna ekipa filma, uz Q&A s redateljem. Nakon premijere, dokumentarac kreće u svoj redovni kinematografski život diljem Hrvatske.

“Kumek” je treći dokumentarni film iz ciklusa “Gazda” (Gazda”, “Gazda: Početak”), a posvećen je dugogodišnjem gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću. Sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama.

Redatelj i producent filma je Dario Juričan, scenarist i koautor ostalih filmova iz serijala “Gazda” Saša Paparella, a koscenarist Zvonimir Tivon. Luka Tokić je bio zadužen za montažu, Dragan Đokić za animaciju, a Marko Jerbić za kameru. Kreativni producent je Tibor Keser. Uz film će biti predstavljena i knjiga “Kumek”, koja je komplementarna filmu. Nju potpisuju istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Ulaznice za projekcije u 17 i 21 sat dostupne su u prodaji preko Entrio sustava.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije