PočetnaVijestiPremijera "Kumeka" Darija Juričana u zagrebačkom Kinu SC

Premijera “Kumeka” Darija Juričana u zagrebačkom Kinu SC

|

U zagrebačkom Kinu SC (Savska cesta 25) u nedjelju, 22. studenog, održat će se svečana premijera dokumentarnog filma “Kumek” (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija / Blank; 2020.) redatelja Darija Juričana. Pretpremijera je zakazana za 17 sati, premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19 sati, dok će dodatna projekcija za građane biti upriličena u 21 sat. Na sve tri projekcije bit će prisutna ekipa filma, uz Q&A s redateljem. Nakon premijere, dokumentarac kreće u svoj redovni kinematografski život diljem Hrvatske.

“Kumek” je treći dokumentarni film iz ciklusa “Gazda” (Gazda”, “Gazda: Početak”), a posvećen je dugogodišnjem gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću. Sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama.

Redatelj i producent filma je Dario Juričan, scenarist i koautor ostalih filmova iz serijala “Gazda” Saša Paparella, a koscenarist Zvonimir Tivon. Luka Tokić je bio zadužen za montažu, Dragan Đokić za animaciju, a Marko Jerbić za kameru. Kreativni producent je Tibor Keser. Uz film će biti predstavljena i knjiga “Kumek”, koja je komplementarna filmu. Nju potpisuju istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Ulaznice za projekcije u 17 i 21 sat dostupne su u prodaji preko Entrio sustava.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.