PočetnaNajaveDORF-ov studeni u KCM-u

DORF-ov studeni u KCM-u

-

Ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova u Zagrebu zahvaljujući suradnji sa zagrebačkim Kulturnim centrom Mesnička, od siječnja ove godine gledaju selekciju filmova s Festivala dokumentarnog rock filma DORF, uz razgovore s gostima. Organizatori su izabrali filmove koji su u proteklih trinaest godina dobili DORF-ova priznanja, ponajbolja ostvarenja iz regionalne selekcije te najzanimljivije naslove iz selekcije Tajna povijest rocka. Ulaz na projekcije koje se održavaju ponedjeljkom je slobodan, a nakon njih organizirani su i razgovori o filmovima.

Prvi termin, na rasporedu 9. studenoga, rezerviran je za dokumentarni film “Da li je to čovek ili je mašina?” (2015) srpske autorice Brankice Drašković o snimanju istoimenog albuma kultnog sastava Obojeni Program. U drugom terminu (16. studenoga) prikazat će se hrvatski dokumentarac “Noise Slavonische Kunst” (Trotoar, 2010.) redatelja Slobodana Šijana i Stjepana Pete. Film prati angažman osječkih glazbenika, koji su za vrijeme Domovinskog rata bili u Osijeku, snimili punokrvni rock album i pružili otpor na svoj način, pod imenom “Noise Slawonische Kunst”.

Kraj mjeseca (23. studenoga) donosi britanski film “The Fall: The Wonderful and Frightening World of Mark E. Smith” (Dione Newton, 2008.). Mark E. Smith zadužio je britansku pop kulturu, svojim tvrdoglavim inzistiranjem na obrascu kojim je stekao veliki broj fanova, naravno i u Hrvatskoj. Na kraju studenoga vrijeme će biti posvećeno i jazzu uz novo druženje s ekipom HRT-ove emisije “Svijet jazza”; novom epizodom i novim zanimljivim gostima.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 3. Novu školu dokumentarnog filma

Filmaktiv otvara prijave za novu, treću generaciju polaznika Nove škole dokumentarnog filma. Prijaviti se može do 15. veljače 2023. godine.

“A Marriage” Kateřine Hager i Asada Faruqija na programu Al Jazeere Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "A Marriage" Kateřine Hager i Asada Faruqija.

“Kako spasiti mrtvog prijatelja” u kinima od 14. veljače

Film Marusje Siroječovskaje, "Kako spasiti mrtvog prijatelja" / "How to Save a Dead Friend" (2022) od 14. veljače dolazi u hrvatska kina.

Otvorene prijave za 32. Dane hrvatskog filma

Otvorene su prijave za 32. Dane hrvatskog filma, koji će se održati od 15. do 20. svibnja 2023. u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu.

“All the Beauty and the Bloodshed” – Glas kroz fotoaparat

Najnoviji film Laure Poitras, "All the Beauty and the Bloodshed" rastvara život Nan Goldin, poznate američke fotografkinje i aktivistice.

Otvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

Otvorene su prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator.

Hrvatska koprodukcija u programu 73. Berlinalea

U sklopu ovogodišnjeg Berlinalea, hrvatska će dokumentaristika biti zastupljena s jednim filmom, "Između revolucija" (2023) Vlada Petrija.

“38 at the Garden” – Osjetilo se i u Zagrebu

"38 at the Garden" (2022) debitantskog redatelja Franka Chija bavi se poznatim fenomenom košarkaškog "Linsanityja".

“All That Breathes” – Do neba i nazad

Za Oscara nominirani "All That Breathes" (2022) indijskog filmaša Shaunaka Sena, jedan je od najboljih dokumentaraca 2022. godine.

39. Sundance Film Festival: Velike nagrade doku-žirija filmovima “Going to Mars” i “The Eternal Memory”

Na 39. Sundance Film Festivalu Velike nagrade doku-žirija pripale su filmovima "Going to Mars" i "The Eternal Memory".