PočetnaVijestiZavršen SKORO 15. DOKUart

Završen SKORO 15. DOKUart

-

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma kojeg je u posve drukčijem izdanju nego prijašnjih godina organizirala Udruga za promicanje kulture DOKUart. Zbog epidemioloških mjera i situacije s korona-virusom, umjesto u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, festival je održan u više termina u ljetnim mjesecima na otvorenom. Nakon puna dva mjeseca, ukupno devet programskih večeri, trinaest filmova od čega čak četiri hrvatske premijere, festivalski program je stigao kraju.

Od petka, 11. pa do nedjelje, 13. rujna, bjelovarska publika imala je priliku uživati u najboljim europskim dokumentarcima iz udobnosti svojih automobila. I to na najvećem filmskom platnu u Bjelovaru ikada, u prvom auto–kinu u Bjelovaru na parkiralištu Dvorane europskih prvaka. Prije toga filmovi su se gledali u ugodnom ambijentu bjelovarskog Boho parka, u dvorištima stambenih zgrada i na bilogorskim brežuljcima. Iako je ova godina bila izazovna kao rijetko koja do sada, organizatori se nadaju da je publika bila zadovoljna svime onime što su za nju pripremili u ova posljednja dva mjeseca.

Sve ovogodišnje projekcije bile su besplatne za posjetitelje, a selektorica festivala Rada Šešić i ove se godine za svoje sugrađane potrudila odabrati filmove koji će ih dirnuti, inspirirati i natjerati na promišljanje. Iako ništa ne može nadomjestiti ugođaj gledanja filmova u kino dvorani, ideja organizatora bila je u postojećim okolnostima osmisliti nešto posve novo i drukčije, a publici opet priuštiti nova iskustva i dovesti filmove na neka nova mjesta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije