PočetnaNajavePosljednja postaja SKORO 15. DOKUarta

Posljednja postaja SKORO 15. DOKUarta

-

Poslije bjelovarskog Boho parka, dvorišta stambenih zgrada i bilogorskih brežuljaka, SKORO 15. DOKUart stiže na četvrtu i posljednju ovogodišnu lokaciju. Na parkiralištu Dvorane europskih prvaka u Bjelovaru, od petka, 11. do nedjelje, 13. rujna u 20 sati, na programu je Drive-in odnosno Auto-kino. Na do sada najvećem filmskom platnu u Bjelovaru, publika će u najboljim europskim dokumentarcima moći uživati iz udobnosti svojih automobila, a besplatne ulaznice još od subote je moguće podići na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar od 10 do 12 i od 19 do 20 sati.

Kako bi se izbjegle gužve, organizatori pozivaju publiku da na parkiralište stigne barem pola sata prije početka projekcije. Iako su sve projekcije besplatne, na parkiralište će se moći jedino uz ulaznicu pošto je broj mjesta ograničen, a svake večeri mjesta će biti za 65 automobila. Dok će se filmovi gledati s desetmetarskog platna, svatko će u svom vozilu na radiju potražiti zvuk. Radijska frekvencija na kojoj će se pronaći zvuk filmova je 104,2 Mhz, a uz Grad Bjelovar i Hrvatski audiovizualni centar, pokrovitelj četvrtog dijela festivala je i Austrijski kulturni forum.

Na programu četvrtog dijela SKORO 15. DOKUarta su četiri filma, od čega čak tri hrvatske premijere. U petak su na rasporedu poljske “Ljubavne lekcije” / “Lessons of Love” / “Lekcja miłości” (2019) Małgorzate Goliszewske i Katarzyne Mateje, priča o ljubavi među starijim generacijama. U subotu su na programu dva filma: tridesetominutni “Voziti se” / “Fahren” (2019) Austrijanke Veronike Barnaš koja prati dvije obitelji zabavljača iz gornje Austrije tijekom priprema i izvedbi njihovih programa na sajmovima; te 53-minutni “Unplugged” (2013) Mladena Kovačevića iz Srbije, egzistencijalistička alegorija o puhanju u lišće koja leluja između najprimitivnijeg instrumenta i najuniverzalnijeg eskapizma kroz glazbu. Za nedjelju i zaključenje SKORO 15. DOKUarta selektorica Rada Šešić izabrala je britanski film “Zajedno smo” / “We Are Together” (2006) redatelja Paula Taylora. Iako je ovaj dokumentarac koji nas vodi u Južnu Afriku snimljen još 2006. godine, po prvi puta ova se dirljiva priča može pogledati u Hrvatskoj.

Kao što je poznato, zbog epidemiološke situacije DOKUart se ove godine neće održati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već se tijekom ljetnih mjeseci održavao na više lokacija u Bjelovaru. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje, a više detalja o programu možete pronaći na službenoj festivalskoj stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije