Početna Vijesti Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

-

Temeljem odluke Festivalskog vijeća, 67. Pulski filmski festival održat će se od 29. kolovoza do 4. rujna 2020., uz poštivanje epidemioloških mjera koje u tom razdoblju budu bile na snazi, objavila je službena stranica PFF-a. Pokrenuo se i 23. Motovun Film Festival, koji će svoje filmove prikazati na istarsko-zagrebačkoj turneji, uz jučerašnju inat projekciju u samom Motovunu.

Pulu će pak prema prijašnjim najavama otvoriti igrani film “Mare” (Okofilm Production / Dinaridi Film; 2020.) redateljice Andree Štake. U ovogodišnjem glavnom natjecateljskom programu neće biti dokumentarnih filmova, ali će u popratnom svjetsku premijeru doživjeti tri nefikcijska naslova. Iako će na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu biti prikazan popriličan broj dokumentaraca, na njemu neće biti “Tuste” (Factum / Wake Up Films / Award Film & Video / Zagreb film; 2019.) Andreja Korovljeva. O svemu smo već pisali na našem portalu.

Podsjetimo, ovogodišnji, 67. Pulski filmski festival trebao se održati od 18. do 26. srpnja, ali je zbog prijetnje koronavirusa, paralelno s 23. Motovun Film Festivalom (30. srpnja do 1. kolovoza) odgođen na neodređeno vrijeme.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans prikazat će se između ostalih dokumentarni filmovi "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde".

“What Would Sophia Loren Do?” – Putevima Sophije Loren

"What Would Sophia Loren Do?" Rossa Kauffmana spaja dva naizgled nespojiva života - Sophije Loren i "obične" Italoamerikanke Nancy Kulik.

Objavljeni rezultati 6. Scenarističkog programa “Krsto Papić”

Objavljeni su rezultati 6. Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.

“Cheer” – Masterclass o sportu van radara

"Cheer" (2020) Grega Whiteleyja nije "Last Chance U", ali to niti ne treba biti.

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.

Online premijera dokumentarnog filma “Slučaj Makavejev ili sudski proces u kinodvorani”

Na platformi volimdokumentarce.net slijedi tjedan posvećen jednom od najradikalnijih i najinovativnijih jugoslavenskih filmaša, Dušanu Makavejevu.

“MLK/FBI” – Tajanstvene vrpce

"MLK/FBI" (2020) Sama Pollarda istražuje opsesiju FBI-ja slavnim političkim aktivistom Martinom Lutherom Kingom mlađim.

Osam novih Factumovih dokumentaraca u produkciji

Unatoč pandemiji koronavirusa i gubitku uredskog prostora, Factum nastavlja s radom na dokumentarnim filmovima.