Početna Vijesti HAVC donio odluku o mjerama za pomoć audiovizualnom sektoru

HAVC donio odluku o mjerama za pomoć audiovizualnom sektoru

-

Hrvatski audiovizualni centar donio je odluku o mjerama za pomoć audiovizualnom sektoru i poslovanju Centra uslijed epidemije koronavirusa, a koje glase:

1. Javni pozivi za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2020. godini za kategorije: poticanje proizvodnje filmova, poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom, poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova te poticanje razvoja projekata serijskih televizijskih djela, objavljeni dana 21. veljače 2020. u Narodnim novinama br. 20/2020, mijenjaju se na sljedeći način:

– prijave se podnose isključivo elektronskim putem preko korisničkog portala. Centar ima pravo naknadno zatražiti tiskani potpisani i ovjereni primjerak prijavnice

– ukoliko je prilikom pribavljanja pojedine obvezne dokumentacije podnositelja prijave potrebno osobno podnijeti zahtjev nadležnoj instituciji za ishođenje iste, kao dokaz o ispunjenju uvjeta prijave na javni poziva Centra može se dostaviti i neki drugi odgovarajući dokument, uz obvezu podnositelja prijave da na zahtjev nadležne službe Centra ili prilikom potpisa ugovora dostavi original traženog dokumenta

– uz prijavu nije nužno priložiti redateljsku razradu u kategorijama za koje se ista traži

2. omogućit će se rad tijela Centra elektroničkim putem kako bi se održao kontinuitet rada i donijele potrebne odluke za redovno poslovanje Centra

3. produžuju se svi rokovi izvršenja ugovornih obveza Korisnika sredstava/Nositelja projekta prema Centru s osnova zaključenih Ugovora o sufinanciranju za vrijeme trajanja mjera iz ove Odluke

4. priznaju se svi prihvatljivi troškovi- izravni i neizravni troškovi nastali za vrijeme razdoblja i/ili u svezi s provedbom projekta sufinanciranog sredstvima Centra, a koji projekt je otkazan ili odgođen zbog epidemije koronavirusa

5. poduzet će se sve potrebne radnje kako bi se ubrzale isplate sredstava fizičkim i pravnim osobama u fazi razvoja i proizvodnje audiovizualnog dijela te osiguralo provedbu programa i projekata.

Cjelokupni dokument možete pročitati na službenoj stranici HAVC-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.