PočetnaVijestiHAVC donio odluku o mjerama za pomoć audiovizualnom sektoru

HAVC donio odluku o mjerama za pomoć audiovizualnom sektoru

-

Hrvatski audiovizualni centar donio je odluku o mjerama za pomoć audiovizualnom sektoru i poslovanju Centra uslijed epidemije koronavirusa, a koje glase:

1. Javni pozivi za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2020. godini za kategorije: poticanje proizvodnje filmova, poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom, poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova te poticanje razvoja projekata serijskih televizijskih djela, objavljeni dana 21. veljače 2020. u Narodnim novinama br. 20/2020, mijenjaju se na sljedeći način:

– prijave se podnose isključivo elektronskim putem preko korisničkog portala. Centar ima pravo naknadno zatražiti tiskani potpisani i ovjereni primjerak prijavnice

– ukoliko je prilikom pribavljanja pojedine obvezne dokumentacije podnositelja prijave potrebno osobno podnijeti zahtjev nadležnoj instituciji za ishođenje iste, kao dokaz o ispunjenju uvjeta prijave na javni poziva Centra može se dostaviti i neki drugi odgovarajući dokument, uz obvezu podnositelja prijave da na zahtjev nadležne službe Centra ili prilikom potpisa ugovora dostavi original traženog dokumenta

– uz prijavu nije nužno priložiti redateljsku razradu u kategorijama za koje se ista traži

2. omogućit će se rad tijela Centra elektroničkim putem kako bi se održao kontinuitet rada i donijele potrebne odluke za redovno poslovanje Centra

3. produžuju se svi rokovi izvršenja ugovornih obveza Korisnika sredstava/Nositelja projekta prema Centru s osnova zaključenih Ugovora o sufinanciranju za vrijeme trajanja mjera iz ove Odluke

4. priznaju se svi prihvatljivi troškovi- izravni i neizravni troškovi nastali za vrijeme razdoblja i/ili u svezi s provedbom projekta sufinanciranog sredstvima Centra, a koji projekt je otkazan ili odgođen zbog epidemije koronavirusa

5. poduzet će se sve potrebne radnje kako bi se ubrzale isplate sredstava fizičkim i pravnim osobama u fazi razvoja i proizvodnje audiovizualnog dijela te osiguralo provedbu programa i projekata.

Cjelokupni dokument možete pročitati na službenoj stranici HAVC-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

21. Human Rights Film Festival: “Čovjek u crnom” – Čujna crnina

Wang Xilinov život kroz film "Čovjek u crnom" (2023) Wang Binga izražen je kao još jedan stavak u životu ovog kompozitora.

21. Human Rights Film Festival: “Projekt” – Odmatanje slojeva zbilje

"Projekt" (2023) Dane Komljena jezgru ima u prenamijenjenom trgovačkom kompleksu u nigerijskom Lagosu.

21. Human Rights Film Festival: “Draga Fiona” – U potrazi za idealnim gledateljem

Film "Draga Fiona" / "Dearest Fiona" (2023) redateljice Fione Tan mogao bi poslužiti kao eskperiment potrage za idealnim gledateljem.

Znanstveni skup “Filmologija, kritika, umjetnost” povodom osamdesetog rođendana Hrvoja Turkovića

Povodom osamdesetog rođendana Hrvoja Turkovića, u Zagrebu će se od 9. do 10. prosinca održavati znanstveni skup "Filmologija, kritika, umjetnost".

21. Human Rights Film Festival: “Gdje su nestali svi osmijesi?” – Izvana gladac, iznutra jadac

Na ovogodišnjem HRFF-u prikazat će se i film "Gdje su nestali svi osmijesi?" / "Where Have All the Smiles Gone" (2023) Anje Strelec.

Klasici svjetske dokumentaristike, 3. sezona

“Darwinova noćna mora” – Predatorske ribe i oružje u kolijevci čovječanstva

Posljednji esej treće sezone "Klasika" rezerviran je za dokumentarni film "Darwinova noćna mora" (2004) Huberta Saupera.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

“Crumb” – Umjetnost kao jedini izbor

Dokumentarac "Crumb" (1994) Terryja Zwigoffa o strip-umjetniku Robertu Crumbu, spada među najistaknutije primjerke doku-biografskog žanra.

“Shermanov marš” – Generali i ljubavnici

Treću sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo s dokumentarcem "Shermanov marš" / "Sherman's March" (1985) Rossa McElweeja.

Dokultura, 3. sezona

Snaga je u detalju

Posljednji esej treće sezone "Dokulture" donosi tekst o hrvatskim filmskim vaninstitucionalnim programima.

Fiksiranje na margini

Shvatimo li film kao neizostavni dio kulture i umjetničkog stvaralaštva, obrazovni je sustav prva točka stjecanja šireg filmskog znanja.

Steći filmsku kulturu – od apstrakcije prema konzumerizmu

Prvi esej treće sezone "Dokulture" bavi se (ne)dostupnošću filmova široj publici, naročito iz kuta dokumentarnog roda.